fonradar

A4 Kağıda Fatura

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan NİSANK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NİSANK

Katkı Sunan Üye
Üyelik
22 Haz 2009
Mesajlar
285
Konum
İzmir
merhaba,

biz sürekli formda nokta vuruşlu yazıcı ile fatura yazdırıyoruz.( irsaliye+ fatura hepsi 4'er nüsha)

ancak nokta vuruşlu yazıcılar çok hantal ve kullanışsız olduğu için çok sorun çıkıyor. bende a4 kağıda irsaliyeli fatura kullanabiilir miyiz diye bir araştırma içine girdim :)

ancak uygulması ile ilgili bir fikrim yok, bazı yerlerden faturanın a4 gibi kağıtlara basımının yasak olduğunu duydum ancak elimize sürekli bu şekilde basılmış ftlar geliyor.

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
Ynt: a4 kağıda fatura

Selamlar
Neden yasak olsun..Anlaşmalı matbaadan bastırmak ve düzgünce muhafaza etmek şartıyla kullanılabilir.Koçan şeklinde değilde bloknot gibi yapılabilir.Kaybetmedikten sonra kullanabilirsiniz.Siz matbaaya a4 olarak bastırmak istiyoruz deyin bakalım ne diyecek..
Saygılar
 
Ynt: A4 kağıda fatura

matbaacımız yapabilirz dedi yalnız sizin de belirttiğiniz gibi kullanımında çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi sıranın kaybolmaması için.
çok ama çok teşekkür ederim :)
 
Ynt: A4 kağıda fatura

Bakanlığın öncelerde olabilir dediği bu konu son özelgelerde olamaz/yapılamaz yönündedir.
 
Ynt: A4 kağıda fatura

NİSANK ' Alıntı:
matbaacımız yapabilirz dedi yalnız sizin de belirttiğiniz gibi kullanımında çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi sıranın kaybolmaması için.
çok ama çok teşekkür ederim :)

Ayrıca tüm nüshaları teker teker yazdırmalısınız. Zaman kaybı
 
Ynt: A4 kağıda fatura

Aşağıda GİB sitesinden alıntıladığım bir özelgeyi paylaşıma sunuyoyurm.Daha önce laser yazıcı kullanılamayacağı yönünde özelgeler vardı.Ben inatla laser yazıcı kullanmaya devam ettim.Zamandan çok tasarruf.Zaman kaybı diyenleri anlamakta çok zorlanıyorum.
T.C.

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

BURSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

MÜKELLEF HİZMETLERİ USUL GRUP MÜDÜRLÜĞÜ


Sayı
:
B.07.1.GİB.4.16.17.02-VUK-10-28-67
17/05/2011

Konu
:
Faturaların mürekkep püskürtmeli yazıcı kullanılarak bastırılamayacağı hk.



İlgide kayıtlı dilekçenizden, ... Vergi Dairesi Müdürlüğü'nün ... vergi kimlik numaralı mükellefi olduğunuz, firmanızda kullandığınız faturaların basımını A4 kağıdına mürekkep püskürtmeli yazıcı kullanarak yapıp yapamayacağınız hususunda bilgi talep ettiğiniz anlaşılmaktadır.

213 sayılı Vergi Usul Kanununun "Faturanın Nizamı" başlıklı 231'inci maddesinin 3'üncü bendinde, "Faturalar en az bir asıl ve bir örnek olarak düzenlenir. Birden fazla örnek düzenlendiği takdirde her birine kaçıncı örnek olduğu işaret edilir." hükmü yer almaktadır.

Bu hüküm uyarınca, mükellefler faturalarını en az bir asıl bir örnek olarak düzenlemek zorunda olup aslı ile örneğinin aynı bilgileri içermesi gerekmektedir.

Öte yandan, lazer yazıcı kullanımında bilgiler kağıt üzerine yakılarak kaydedilmektedir.

Bu itibarla, lazer yazıcı ile aynı anda veya arka arkaya alınacak dökümlerde her faturanın aslı ile örneğinin aynı bilgileri içermesi, düzenlenen belge aslı ile örnek sayısının belge üzerinde belirtilmesi, faturanın seri ve sıra numarası takip etmesi ve bu özellikleri taşıyacak belgenin anlaşmalı matbaalarda bastırılması şartlarıyla lazer yazıcılar kullanılarak fatura düzenlenmesi mümkün bulunmaktadır. Ayrıca, istenirse faturanın aslı ve örnekleri farklı renkler içerecek şekilde olabilecektir.

Bilgi edinilmesini rica ederim.
 
hayırlı akşamlar,

A4 kağıda yapılan faturalarda,örneklere de kaşe ve imza yapılacak mı ?
irsaliye de bastırılabilirmi ?
 
A4 kağıda bastırılan faturlarda da kaşe ve imza yapılmalı.
İrsaliyeler için özel bir düzenleme yoktur.Yasal olarak a4 kağıda bastırılması yönünde bir engel bulunmamaktadır.Ama irsaliyelerin 3 veya 4 nüsha olduğu düşünüldüğünde her nüshayı tek tek şöfüre imzalatmak veya karbon kağıdı kullanmak gerekecektirki pratikte pek yararı olmuyor.
A4 kağıtları kendinden kopyalı yapmak istesenizde bu sefer laser yazıcıların silindirlerine zarar verir diye düşünüyorum.
 
Üst