fonradar

Acca Sertifikası Ve Smmm Stajı

Üyelik
24 Eyl 2013
Mesajlar
9
Konum
Ankara
Merhaba arkadaşlar,

ACCA - (İngiltere) tescil edilmiş ruhsatlı muhasebeciler birliğinden muhasebeci ünvanlı biri Türkiye'de SMMM ruhsatı alabilmek için 3 yıl staj yapması mı gerekir, yoksa SMMM olabilmek için direkt yeterlilik sınavlarına mı girmek gerekir?


Teşekkürler
 
Son düzenleme:
ACCA veya diğer bir yabancı meslek ruhsatına sahip olmak SMMM ruhsatı alırken muafiyetler sağlar mı?

TURMOB ile ACCA arasında imzalanan sözleşme sadece SMMM ve YMM ruhsatı sahibi üyelerimizin ACCA sınavlarına katılma koşullarını konu edinmektedir. ACCA veya başka bir yabancı ruhsat sahiplerine TURMOB sınavları ile ilgili herhangi bir düzenleme söz konusu değildir.
 
ACCA ruhsatı başka sektörlerden muhasebe ve finans sektörüne geçmenizi sağlayan ya da hal-i hazırda bu sektörlerdeyseniz hızlıca yükselmenize vesile olan çok prestijli bir ruhsat. bu ruhsatı almak için çeşitli sınavlardan geçmeniz ve 3 sene finans ya da muhasebe profesyoneli olarak çalışmış olmak gibi birtakım kriterleri tamamlamış olmanız gerekiyor. hele bir de smmm filansanız yolunuz çok daha kısa sdc 3 sınavla acca ruhsatı cepte. herkes çok zor demiş fakat bence düzenli çalışmayla geçilebilecek sınavlar bunlar. sınavların hepsinin ingilizce olduğunu da belirtmekte fayda var. türkiye'de british council'de giriyorsunuz bu sınavlara. evet çok kolay değil fakat bu ruhsatı bir kez aldıktan sonra kariyer basamakları basamak olmaktan çıkıp önünüze kırmızı halı gibi seriliyor. finans alanında yükselmek isteyenlere inanılmaz destek olan ve bana kalırsa çok müthiş bir değer yaratan bir kurum acca. hele ki bu seçimlerden sonra harıl harıl yurt dışına kapak atmayı düşünen arkadaşlar varsa, acca 180 küsür ülkede geçerli bir ruhsat olduğu için elinizde bu ruhsatla diğer sektör çalışanlarından 2-3 adım önde sanki o memleketin vatandaşı gibi iş arayabilme rahatlığına kavuşuyorsunuz. adam türk pasaportundan önce isminin önündeki acca ünvanını görüyor zira. ha bu arada bu ruhsatı alanlar isminin başına tıpkı doç. dr. falan gibi acca ünvanını alıyor. bu da bana hep çok enteresan gelmiştir. şöyle bir siteleri var, bilgilerinizi bırakınca hemen geri dönüş yapıyorlar.
 

Benzer konular

Üst