fonradar

Adi Ortaklık Açılışı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pycilog
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Valla forumun eski şeklinde adi ortaklıkla ilgili bir çalışma paylaşmıştım.Ama arşiv kısmından o paylaşımlara ulaşamıyorum.Belki adminler ulaşabilirler.

Yinede çok kısa belirteyim.

* Tüm ortakların nüfus ve ikametgahları (gerçi bugünlerde artık bunları istemiyorlar ama çıkarılmasında her daim fayda vardır)
* Tüm ortakların imza beyanları
* Kira kontratı
* Adi ortaklık sözleşmesi (elinde olmayanlara gönderebilirim)
* Adi ortaklık adına işe başlama bildirimi (kdv,stopaj işaretlenecek)
* Her ortak adına ayrı ayrı işe başlama bildirimi (gelir vergisi ve geçici vergi işaretlenecek)

Vergi levhası her ortak adına ayrı ayrı çıkarılır

Önemli Not: Gelirler Sitesinden Ortaklık adına sorumluluk sözleşmesi girişi yapılırken,ortaklar adına ayrı ayrı aracılık sözleşmesi girişleri unutulmamalıdır.Aksi halde geçici vergi beyanını ve gelir vergisi beyanlarını veremezsiniz.Bu arada ben,ortaklar adına aracılık sözleşme girişi yapıyorum,isteyen sorumluluk sözleşme girişide yapabilir..

Saygılar

üstad sağolun,

1-ortaklık adına girilen sözleşeme no ile, ortaklarınki aynı mı olacak ?

2-birde sözleşmede müştereken ortaklık var.Mesela fatura kesilecek müşteriye,faturadaki imza kime ait olacak.?

Adi ortaklık sözleşmesinde "...müştereken imza..." yazıyorsa tüm ortaklar imza atmalı.

müştereken birlikte, münferiden ayrı ayrı imza yetkisi verilmesi demektir. Örn; bir şirkette çek kullanımında 2 kişinin müşterek imzası gerekiyorsa ve sadece bir yetkili imzalamış ise çek geçersiz duruma düşer. Aynı şey adi ortaklar içinde geçerlidir.

Selamlar
Müştereken imza varsa,her daim her evraka çift imza yapılmalıdır.

Çok net hatırlamıyorum ama aynı sözleşme numarası verilebilir.Baktınız kabul etmiyor,farklı numara girin.

hayırlı akşamlar,

bunu nasıl çözebilirim,
ortağın biri vekalet verse olurmu ? ama bu seferde müştereken olmasının bir anlamı kalmaz değil mi ?