Adi ortaklıkta ba bs formları verilirmi.?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan omarak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Adi ortaklıkta ba bs formları verilirmi.?

Bilanço ise evet, ort adına düzenleniyor.

peki adi ortaklığın bilanço olmama imkanı varmı

anladım teşk ederim
birde tastik edilen deftere göremi bilanço esasına veya işletme esasına tabi oluyolar
bunun için açılış aşamasında yapılaması gerekenler nelerdir

:)kusuruma bakmayın adi ortaklıkla ilgili biraz sıkıntılıyız
kimseden net cevaplar alamadık
ne vergi dairesi nede danışma hattından

Adi ortaklık adına Formba ve BS düzenleyip gönderiniz. Benim bilanço usulune göre defter tutar adi ortaklık firmam mevcuttur. Her ay düzenli olarak Form Ba ve BS gönderiyoruz.

çok teşk
benim şu anda öğrenmek istediğim adi ortaklığın işletme hesabı esasına göre veya bilanço hesabı esasına göre kuruluşu neye göre belirleniyo veya isteğemi bağlı tam olarak bu süreci öğrenmek istiyorum

Merhaba ;

1- Adi ortaklık olarak tesis ettirilecek mükellefiyet işletme hesabı esasına göre işe başlayabileceği gibi isteğe bağlı olarak da bilanço usülüne göre defter tasdik ettirebilir.

2- Eğer işletme hesabı ile başlarsa VUK 177 maddesindeki rakamlara bağlı kalarak ertesi yıl bilanço usulüne geçecektir.

muhasebe ' Alıntı:
Merhaba ;

1- Adi ortaklık olarak tesis ettirilecek mükellefiyet işletme hesabı esasına göre işe başlayabileceği gibi isteğe bağlı olarak da bilanço usülüne göre defter tasdik ettirebilir.

2- Eğer işletme hesabı ile başlarsa VUK 177 maddesindeki rakamlara bağlı kalarak ertesi yıl bilanço usulüne geçecektir.

+ 1

Çok güzel ve net bir açıklama

işte bu açıklama gayet net çok teşk ederim cvplarınız için