Adres Değişikliği

talcid

Katkı Sunan Üye
Üyelik
18 Tem 2006
Mesajlar
627
Konum
istanbul
bir ltd.şirketi 7.ayda karar alarak adres değişikliği yaptı ve tescil ettirdi yalnz bu ssk'ya bildirilmedi şimdi ssk'ya dilekçe ekinde karar örneğini vermeden bildirsek kabul ederler mi? ya da sorun olur mu?
 
ben de ssk ya geç bildirdim sorun olmadı. Ben olmayacağı kanaatindeyim. Aksiyle karşılaşan varsa yazarsa sevinirim.
 
SSK.Sigorta Primleri Daire Bşk. 13.05.2004 16-318 sayılı genelgenin ilgili bölümü aşağıdadır.


3- Yönetmeliğin 11’inci maddesi uyarınca, işyerinin faaliyette bulunduğu adresten başka bir ildeki veya aynı ilde diğer bir Ünitenin görev alanına giren adrese nakledilmesi halinde, işverence işyerinin nakledildiği yeri çevresine alan Üniteye en geç nakil tarihinde yeniden işyeri bildirgesi verilmesi gerektiğinden, bu yükümlülüğün Yönetmelikte öngörülen sürede yerine getirilmemiş olması durumunda 506 sayılı Kanunun 140 ıncı maddesinin (a) fıkrasına göre işlem yapılacaktır.

Öte yandan, bir işverenin aynı ünitede işlem gören bir işyerinin yine aynı ünite bölgesine giren başka bir adrese nakledilmesi durumunda, yeniden işyeri bildirgesi düzenlenmeyecek, bu durumda sadece işyerinin nakledildiği yazılı olarak Kuruma bildirilecek ve buna göre işyeri tescil kayıtları güncellenecektir.

Kolay gele....
 
Şu sekilde yorumlayabilirmiyiz. aynı ünitenin icinde adres degisikligini 30 gunden daha fazla sürede bildirsekde ceza kesilmiyor, adres degisikligi faklı üniteleri kapsıyorsa işyeri bildirgesi en gec nakil tarihinde verilmediginden ceza kesiliyor.

saygılarımla

FATİH PESEN
SMMM
İST
 
Yorumlarsak:
İşverenin aynı ünitede işlem gören bir işyerinin yine aynı ünite bölgesine giren başka bir adrese nakledilmesi durumunda.Ssk ya adres değişikliği ile ilgili bilgi vermede herhangi bir süreden bahsedilmemektedir.
Yani süre konusu net değil..

Ama her ihtimale karşın 30 günlük süreyi geçmemekte fayda var...

Kolay gele...
 

Benzer konular

Üst