Ağır İş Raporu

Üyelik
4 May 2016
Mesajlar
2
Konum
ankara
meraba bende yeni üye olarak aranıza katıldım. size bir kaç sorum olacak
ankarada metal sanayiinde bir fabrikada 4 yıldır çalışmaktayım, işe girmeden önce sağlıklı biriydim maalesef iş şartlarından dolayı fiziken ve psikolojik olarak bayağı yıprandım. boyun fıtıklarım oluştu ayrıca gürültüden dolayı sürekli kulak çınlaması ve devamında bir miktar işitme kaybı başladı..şimdi sorularıma gelecek olursak;
işyerindeki müdürümüze sonrunlarımı bildirdim ve sağlığımı fazla zorlamayacak başka bir tezhahta çalışmamın benim için daha uygun olacağını ilettim. fakat kendisi yalan söylemediğini nerden bileyim gibi bir tabirle benden ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz ibareli heyet raporu getirmemi istedi.
şimdi 1-ben bu raporu nasıl bi hastaneden alabilirim meslek hastalıkları hastenesindenmi almalıyım yoksa devlet hastaneleride veriyormu?
2- bu raporu alabilmek için yukarıda belirttiğim sorunlarım kafii midir? (boyun fıtıkları,boyun düzleşmesi,işitme kaybı başlangıcı)
3-bu rapor engelli raporuyla aynı mıdır yani üzerinde kişideki rahatsızlığın yüzdesi belirtilmş olan raporun emsalimidir(örn. %40 gibi) yoksa ayrı kapsamda olan bi rapormudur?
4-Bu raporu aldığım taktirde işveren isterse kıdem tazminatımı vermek şartıyla beni işten çıkarabiliyomuş. böyle olacağını varsayarsak ihbar tazminatımı ve işsizlik maaşımıda alabilirmiyim?
Sorularımın cevabını burada bulabileceğimi düşündüm biraz uzun oldu ama lütfen kusura bakmayın gerçekten zor durumda olduğum için soruyorum.bu şartlar altında çalışmaya devam edersem sağlığımın dahada bozulacağından korkuyorum.lütfen bana yardımcı olun.iyi çalışmalar.saygılarımla..
 
1- rahatsızlığınızın meslek hastalığı olup olmadığı ayrı konu ama bu raporu devlet hastanesinden uygun görülürse alabilirsiniz
2- bunlara doktorlar karar verebilir
3-bu sebeb ayrıca kusurunuz olmaksızın çıkarırsa ve işsizlik ödeneği alabilmek için koşulları taşıyorsanız işsizlik ödeneği alabilirsiniz,ihbar tazminatı ise fesih durumuna göre değişir,
4- önemli olan ağır,diğer ifadeyle tehlikeli işlerde çalışamaz raporu alıp alamayacağınız,sanırım alırsınız.
kolay gelsin kardeşim
 
Merhaba bir konuda banada yardim gerekiyor


2 senedir ozel bir firmada calisiyorum firmanin insaatindan beri suanki isim belirsiz nerede bosluk olursa oraya veriyorlar ise girdigimde agir işe uygundur belgesiyle girdim suanki durumum yuzde 10 skolyoz boyun duzlesmesi ve kifoz isim geregi devamli egilip kalkmakla ve yük kaldirmakla ugrasiyorum bedensel olarak gucluk cekiyorum bu durum dahada kotuye giden saglik kosullariyla devamsizlik yapmama neden oluyor suan agir is yapamaz belgesi veriyor doktorlar bu durum karsisinda neler gelir önüme is veren işime son verirse bu belgeyle baska firmalar beni ise almassa hakli olarak dava edebilirmiyim işe iade için ......

Tskrler...
 
Rahatsızlığınız mevcut ve yapmakta olduğunuz iş te rahatsızlığınızın artmasına veya tedavisine olumsuz etkisi olmakta.
Doktordan alacağınız yapmakta olduğunuz işin sağlığınızı olumsuz etkilediğine dair raporla işverenden sağlık durumunuza uygun bir görev talep edersiniz. İşveren bu talebinize uygun bir görevlendirme yapamıyorsa, sözleşmeyi feshetmesi gerekiyor zaten. Yasal olarak buna hakkı var. Yasal hakkını kullandığı için de işverene dava açma hakkınız doğmaz. Sağlık durumunuza uygun bir iş bulup çalışmaya devam etmeniz gerekir.
 
Üst