fonradar

ağır işlerde çalışamaz raporu alan işçi hk.acil!

Üyelik
23 Mar 2006
Mesajlar
14
Arkadaşlar iyi çalışmalar
Bizim işyerimizde bir işçi işyeri dışında geçirmiş olduğu bir kaza sonucunda elinden yaralanmış ve bunun sonucunda ağır işlerde çalışamaz raporu almıştır.İşyerimiz ağır ve tehlikeli işler kapsamında olduğundan biz bu işçiyi işten çıkarmak istiyoruz.Ancak 25/I-b ye göre işten çıkartabilmemiz için 6 işgünlük süre geçerlidir?değil mi?
yani biz raporu aldıktan sonra 6 işgünü içinde işten çıkarmalıyız bu kişiyi değilmi?ancak biz bu 6 işgünlük süreyi geçirdik ve bu kişiyi nasıl çıkartabiliriz?Bu konuda ayrınyılı bilgi verirseniz çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler...
 
b) İşçinin tutulduğu hastalığın tedavi edilemeyecek nitelikte olduğu ve işyerinde çalışmasında sakınca bulunduğunun Sağlık Kurulunca saptanması durumunda.


öncelikle ağır ve tehlikeli işlerde çalışamayacağını sağlık kurulu raporu ile tespit edilmesi gerekiyor.işyeri hekiminden alınmış rapor geçerli değil tabii ki.
söz konusu rapor tam teşekküllü hastaneden sağlık kurulu raporu ile alınmışsa size tebliğ tarihi de önemli.işverene durumun intikalinden itibaren 6 günlük süre esas alınır.
biliyorsunuz ki öngörülen sebeplere uygun olmadığı iddiası ile 18, 20 ve 21 inci madde hükümleri çerçevesinde yargı yoluna başvurabilir.
 
pardon farketmedim.aynı konuyla lgili olarak forumda zaten birkaç konu açmışsınız.
kusura bakmayın
 
Üst