fonradar

Ağır işlerde çalışamaz raporu

Üyelik
26 Kas 2010
Mesajlar
7
Merhabalar;

Bir çalışanımız ağır işlerde çalışamaz heyet raporu aldı, rapor süreli.İşyerimiz bu grubun içerisine girmemektedir.

Rapor alan arkadaşı tazminatsız sözleşmesini fesh edebilmem mümkün müdür?
Raporu veren kurum bu raporu neye göre vermektedir?
Ağır işlerde 3 ay çalışamaz raporu alan kişiye maaş ödemek zorunda mıyım? Ücret ödemeyip bu kişinin yerine geçici süreli işçi alabilir miyim?

Konuyla ilgili yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Sevgiler & Saygılar.
 
Ynt: Ağır işlerde çalışamaz raporu

--Açıkçası.. ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz raporunun "süreli" verildiğini ilk defa duydum..Bu nedenle maaş bölümüyle ilgili net bir bilgiye sahip değilim ama.. şirket bir bütündür..temizlikçi de Ağır ve tehlikeli işler statüsündedir..makinanın başında çalışan kişide.. bu nedenle.. Ağır ve tehlikeli işlerde 3 ay çalışamaz raporu vermek çok gereksiz geldi bana.. Adamın eline bir tane süpürge verseniz.. ama o süreçte adamın başına bir şey gelse.. kimse sizin gözünüzün yaşına bakmaz.. şahsi fikrim..şirket çatısı içerisinde o süre içerisinde hiç çalıştırmamanız..

--Ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz raporu getiren personelin sözleşmesini..bildirim süresini beklemeden fesih yapabilirsiniz..ama tazminat ödememe gibi bir şansınız ne yazık ki yok..

-- SGK nazarında özürlülük statüsü %40'tan sonra başlıyor.. Farz-ı mahal.. atıyorum %20'lik 30'luk duyma.. görme.. işitme kayıpları.. omurilik.. kalça.. ve diz kapağı sorunları.. çeşitli akciğer rahatsızlıklarına sahip insanların bu raporu alma şansı mevcut..

--İşyeri hekiminiz varsa rapora itiraz etme hakkınız vardır..İtirazdan sonra kişi en yakın SGK hastahanesinde tekrardan muayeneden geçer.. bu sefer rapor kesinlilik kazanır..
 
Heyet raporunu verenlerle görüşmeniz gerekir, edebilirler ise doktorunuz edebilir.
 
Üst