Agir ve Tehlikeli İşlerde Çalışamaz Raporu İstemesemde Almş Bulundum

Üyelik
9 Ocak 2016
Mesajlar
3
Konum
adana
Ben 3.5 yildir agir ve tehlike sinifina giren bir isyerinde makine oparatoru olarak calisiyorum.7ay once isten ciktitan sonra evde bir anda bas donmesi kusma derken beyinde damar tikanikligi nedeniyle felc gecirdim 6ay istirahatten sonra normal is basi raporu aldim yanliz is yeri hekimi beni istanbul meslek hastaliklari hastanesine gonderip agir ve tehlikeli islerde calisabilirmi diye oneri formu sundu hastaneden agi ve tehlikeli islarde calisamaz vardiyali calisamaz raporu sundu ben cilmak istemiyorum isveren ihbar kidem vererek cikarmak istiyor kanunen baska bir hak talep edebilirmiyim lutfen cevep aciil.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
...hastaneden agi ve tehlikeli islarde calisamaz vardiyali calisamaz raporu sundu...
Bu durumda rapora göre sizi çalıştırabilecekleri başka bir iş bulunmuyor ise tazminatınızı ödeyerek çıkarmaktan başka yapabilecekleri bulunmamaktadır. Eğer o işyerinde çalışabileceğiniz ve kadrosu boş raporunuza uygun başka bir iş olduğunu düşünüyorsanız işe iade davası açabilirsiniz.
 
Bu iyiydi :)

Sağlık durumunuz , sn.merkur2 nin de belirttiği üzere işverenin sunabileceği görev tekliflerine uygun değilse, işverenin o yapmakta olduğunuz görev için sağlık sorunu olmayan birini çalıştırma gerekliliği olduğundan, sizi o işte çalıştırabilmesi de mümkün olmadığından tazminatınızı ödeyerek sözleşmenizi feshetmekten başka bir seçeneği kalmıyor. Yani geçerli bir sebebe sahip oluyor sözleşme feshi için.
Geçerli sebeple fesihte de işe iade kararı çıkmaz-çıkamaz.
 
anladi ama ben bu is verine agir is yapabilir raporuyla girdim ve her alti ayda bir saglikliydim son alti ayda bu rapara bu is yerinde sahibim bura istemezse baska kim ister beni bu raporla keremcem amca...
 
Beyinde damar tıkanıklığına sebep olabilecek bir iş-işyeri olabilir mi bilemiyorum. Bünye,genetik, yeme içme, yaşam alışkanlıklarının sebep olabileceği bir rahatsızlık. İşyerindeki ağır çalışma koşulları nedeniyle damar tıkanıklığı yaşadım demek çok doğru olmayacaktır öyle değil mi?
 
Üst