AGİ'ye Açık Öğretim Öğrencisi Dahil midir..?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HZLS_İK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

HZLS_İK

Tanınmış Üye
konu başlığında da belirttiğim üzere 25 yaşını aşmamış açıköğretim okuyan öğrenci , asgari geçim indirimine dahil edilir mi , edilmez mi..? Siz nasıl uyguluyorsunuz..?

Ynt: asgari geçim indirimine açıköğretim öğrencisi dahil midir..?

25 yaşını doldurmamış.. tahsiline devam eden çocuk.. Aile geçim indirimine dahil ediliyor..

Ynt: Asgari geçim indirimine açıköğretim öğrencisi dahil midir..?

edilmemesini söyleyenlerin yorumları da şöyle , açık öğretim okuyan öğrenci her an bir işyerinde sigortalı olarak çalışabilir. Bu yüzden dahil edilmemesi gerekir. Mantıksız da değil aslında ama çalışanlarınızdan hiç bu şekilde olan var mı acaba..?

aslında mantıklı ... ama sigortalı olarak işe başlarsa agi den de düşebilirsiniz ama bunu haber vermeleri gerekir .

Sorumluluk formu dolduran ve imza eden çalışana ait. Herhangi bir değişikliği anında size bildirmek zorunda, bunun haricinde siz formdaki bir bilgiyi yok sayamazsınız.

?çocuk? tabiri, mükellefle birlikte oturan veya mükellef tarafından bakılan

Eğer 25 yaşını aşmamış..ve eğitimini açıköğretimde sürdüren bir çocuk.. herhangi bir işe girince.. mükellef tarafından bakılan statüsünden ayrılıyorsa şayet AGİ'den faydalandırmayın..

Ama bunun ispatı nasıl olur.. o çocuğun çalıştığını nasıl öğrenirsiniz..o soru işareti..

Kaldıki.. bana göre.. çalışan bunu imza karşılığında beyanda bulunarak alıyor..işveren olarak bir sıkıntı olacağını sanmıyorum..