personel maaş programı

Aile Reisi Sıfatı Ödemesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan melissa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

melissa

Katkı Sunan Üye
evlenen erkek çalışanımız şirketimizden aile reisi sıfatı olarak kendisine evlendiği tarihten itibaren her ay için ilave olarak ödeme yapılması gerektiğinde ısrar ediyor.kamu çalışanlarında böyle bir aylık ödeme söz konusuymuş.uygulama varmış.ben ilk defa duydum acaba gerçekten böye bir yasa varmı?

Ynt: aile reisi sıfatı ödemesi

Merhaba,
Yok öyle bir şey. Ne İş Kanunumuzda ne de ilgisi olmasa bile SSK kanunumuzda böyle bir düzenleme yok. Aile ile ilgili tek düzenleme Gelir Vergisi kanununda yapılan düzenleme ile getirilen ve 01.01.2008 tarihinde yürürlüğe girecek olan "Asgari Geçim İndirimi"

Ynt: aile reisi sıfatı ödemesi

ah bu arkadaşın birde çocuğu olursa, işte o zaman yandınız

Ynt: Aile Reisi Sıfatı Ödemesi

Türk Medeni Kanunda geçen aile reisi tanımı kaldırılmıştır.Yani aile reisi diye bir sıfat kalmamıştır.

melissa ' Alıntı:
...kamu çalışanlarında ...
Kamuda çalışan memurlar (657 tabi) için aile yardımı altında bir ödeme var ama bu özel sektör için zorunlu değildir.

657 sayılı Devlet memurları Kanunun aile yardımı ödeneği başlıklı 202 inci maddesinde "Evli bulunan Devlet memurlarına aile yardımı ödeneği verilir.
Bu yardım, memurun her ne şekilde olursa olsun menfaat karşılığı çalışmayan veya herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan aylık almayan eşi için 1500, çocuklarından herbiri için de 250 gösterge rakamının (72 nci ay dahil olmak üzere 0-6 yaş grubunda yer alan çocuklar için bir kat artırımlı) aylık katsayısı ile çarpılması sonucu elde edilecek miktar üzerinden ödenir.

denilmektedir.

Kolay gelsin