Akaryakıt İstasyonu

Üyelik
5 Haz 2008
Mesajlar
14
akaryakıt istasyonları ile iligli mükellefimde şöyle bir sorun var.

pompalardaki yazarkasalar sebebiyle her alınan çıktılar yıl sonuna kadar peşin olarak işlenmiştir. fakat az önceki konuşmamızda bayinin müşterilerinden 100.000,00 tl civarı alacağı olduğunu belirtti. biz bütün satışları nakit tahsilat olarak işlediğimiz için kasadada o kadar fazlalık var (kasa yada banka)

buradaki sorun yazarkasa fişleri olması sebebiyle hangi fişin hangi kişiye ait olup peşin mi veresiye mi satıldığı işyeirnce not alınmadığı yada bu şekilde bir hesap tutulmadığ için hepsi peşin yapılmıştır.

şimdi banka diyelim bankadaki bu fazla parayı. fazla para derken tahsil edilmemiş parayı. alıcılara nasıl aktarabilirim. önerisi olan arkadaşlar ve üstatlar varsa yardım bekliyorum.

(işverene sorduğumuzda ben geçmişe dönük kimin ne zmaan ne yakıtı alıp ödeyip ödemediğini tespit etmem çok zor diyor)

net örnek ise;
diyelim ki ocak ayı satışları 100.00,00 tl bunun yarısı peşin yarısı veresiye.
biz ne yapmışız tamamını peşin tahsil etmişiz.
şimdi ben ona diyorum ki ay ay kimin ne kadar borç alacak durumu belli mi. ay toplamı olarak belli diyor diyelim ki 10.000 lira bir şahsın. iyide bu hangi günde satılan hangi üründen kaynaklı bir alacak onu tespit etmek çok çok zor olacak.


zor bir durum buradaki rakamı tek kalemde alsam mümkün değil başka nasıl çözüm olabilir düşünüyorum sağlıklı bir yol bulamadım
yardımlar için teşekkürler şimdiden.
 
Ynt: Akaryakıt İstasyonu

aynı durum bende de var yıl sonunda müşteremizden veresiye listesinin toplam tutarını öğrendim ve toplamını 120 ye yazdım kasada dengelenmiş oldu
 
Ynt: Akaryakıt İstasyonu

Arkadaşlar Merhaba;
Çalıştığım şirketin bünyesinde benzin ist. bulunmakta.
Biz günlük işlemleri gerçekleştirebilmek için kendimiz bir form yarattık, yazar kasadan çıkan z raporuna göre, o gün içindeki satışları detaylandırıyoruz.
Şöyle Ki;
1- Sözleşmeye dayalı cari hesaplarımız var 15 gün içinde faturalamak zorunda olduğumuz bu C/H istasyondaki otomasyon sistemi sayesinde zaten z raporunda veresiye olarak gözüyor.
2- Taşıt Tanıma Sistemi; Bu satışlarda aynı şekilde yani veresiye olarak gözüküyor.
3- son olarak Kredi Kartı ile yapılan satışlar her pos makinasından gün sonu otomatik olarak alınıyor.
Bu üç satışın toplamını genel satıştan düştükten sonra kalan satış nakit satış olarak kabul ediliyor.
Biliyorum biraz karışık ancak başka türlü işin içinden çıkmak çok zor.
Not: İsteyen arkadaşlar olursa form örneğini yollayabilirim.
(Fişin Altında ve z raporunda nakit ve kredili satışlar ayrı olarak gözüküyor)
 
Ynt: Akaryakıt İstasyonu

ua_tolga, formdan bana da gönderir misin, biz de taşıt tanıma sistemi, ve otomasyon sis. geçiyoruz önümüzdeki haftalarda. çok lazım olacak.
 
Üst