Akaryakıt Pompasına Bağlanan Profilo Yazar Kasa Z Raporu Hk.

CANBOLAT

Katkı Sunan Üye
Üyelik
31 May 2005
Mesajlar
447
Konum
ÇORUM
Değerli arkadaşlar,
Akaryakıt istasyonunda pompalara bağlanan yazar kasadan alınan Z raporu ilk kez bu ay elime geçtiğinden ve firma yetkilisinden tatmin edici cevap alamadığımdan dolayı takıldığım bir konuya cevap verilirse memnun olurum.Profilo Yazar Kasa.

Test amaçlı pompadan alınan ve tekrar pompaya dönüşü olan akaryakıtın mali bilgisi alınan Z raporunda test bölümünde görünmekte ve en alttaki genel toplama ve kümülatif toplama dahil olmamaktadır.
Bu nedenle test bilgilerinden önceki aktif satış bilgisinin toplam tutarının içinde test çıkışının dahil olup olmadığı konusunda tereddüt yaşıyorum.

Şayet aktif satış bilgilerinin içinde dahil değilse bir sorun yok fakat bu rakam dahil ise aktif satıştan bu rakamı düşüp kayıtlara almam gerekiyor.
Yorumlarınızı bekliyorum.

Saygılarımla.
 
testleri dikkate almadan en alttaki toplama göre işleyiniz yalnız bazı günlerde manüel hatalı çıkış olur ve mnl diye yazar bu satışa dahildir bunu da ekleyiniz , başka bir konuda TTS varsa eğer bununzaten faturadan işleyeceğiniz işin z raporu toplamından düşerek işleyiniz. hepsini işlewyince mali hafıza raporuna göre hesapları tutturursunuz
 
Cevabınız için çok teşekkür ederim.Sizin cevabınıza istinaden Test satışının aktif satışın içinde olmadığına kanaat getirdim.

Ayrıca cevabınızda dikkatimi çeken manuel satışların hatalı çıkış olduğundan bahsetmişsiniz.
Oysaki benim bildiğim kadarıyla manuel satış yazar kasanın arıza konumuna geçtiğinde pompaların manuel olarak çalışabildiği ve manuel olarak yapılan satışların yazar kasanın ara birim ünitesine bu satışları hafızasına aldığı ve yazar kasa devreye sokulduğunda ilk alınacak Z raporunda bu bilgilerin yazıldığı olarak bilmekteyim.

Şayet yapılan o manuel satışlar PSF veya fatura ile satış yapıldıysa mükerrerliği önlemek için z raporları işlenirken manuel satışların işlenmemesi gerekir.(Tabiki mükellefin düzenli bir şekilde belge düzenlediğini varsayarsak :!:

Saygılarımla
 
doğru ama fatura kesemez bence çünkü akaryakıt pompalarına bağlanan ödeme kaydedici cihaz sirkülerine göre fatura ancak TTS için düzenleniyor, psf kestiyse mükerrerliği önlemek için dahil etmeyin z raporuna. iyi çalışmalar....
 
Beyler profilo akaryakıt yazar kasasında yanlıs yazılan fişleri nasıl degıstırıyoruz. Bilen varsa acil cevap atsın
 

Benzer konular

Üst