Aktifdeki Arsayı Binaya Dönüştürmek

Üyelik
7 Mar 2008
Mesajlar
66
merh. Mükellefimiz aktifindeki arsayı gayrımenkul satış vaadiyle kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahide verdi. şimdi bitmiş daireleri biz satıyoruz şirket olarak ft.keseceğiz. Müteahidin muhasebecisi de bana daire ft.kesecek . Şimdi bu durumda ben 250 hs.gözüken arsayı nasıl 252 hesaba aktarmalıyım bir fikri olan var mı?
 
Ynt: aktifdeki arsayı binaya dönüştürmek

binalar için tapuda cins tashihi yaptırmanız gerekir.
en iyisi siz önce kadastroya-sonrada tapuya uğrayın onlar yapmanız gerekenleri söylerler.
bu işlemleri birtirdikten sonra kayıtları düzeltirsiniz.kolay gelsin.
 
Ynt: aktifdeki arsayı binaya dönüştürmek

sağol arkadaşım o zaman ben önce müteahhitle bizim işvereni bir göndereyim tapuya felan . daire maliyetleri çıksın. karşılıklı ft.laşacağımız zaman tek bir kayıtta 250-252 virmanı yeterli olacak mı? ben 250 hesaptaki 15.000 tl gözüken arsa maliyetini sattığım dairelere mi dağıtarak kapatsam var mı bunun bir kanunu. Çünkü v.d. kesin takıcak bu duruma . bina satışlarını hiç kaçırmazlar yoklamada:) Biraz araştırdım da ft.lardaki kdv leri ilave edilecek kısmına yazmamız gerekecek biz de kdv iadesi alıyoruz zaten hesaplar sürekli incelemede .
 
Ynt: Aktifdeki Arsayı Binaya Dönüştürmek

Ben olsam 250 deki arsayı muteahhide verdiğimde sözleşmeye istinaden 258 e alır inşaat bittiğinde daire tapuları çıktığında 258den 252 ye alır faturamı keserdim.Zaten inşaat süresinde herhangibir masraf yaparsanız onuda 258 e alacağınız için satıştan sonra net kar veya zarar fatura içerisindeki kalan bakiyesine göre belli olacaktır.Şahsi fikrimdir Saygılar,
 

Benzer konular

Üst