fonradar

Aldığımız Z Raporlarının Muhasebeleştirilmesi Hk.

Üyelik
3 Eyl 2008
Mesajlar
4
işletmemize yaptığımız masraflar karşılığında aldığımız z rapolarının muhasebe kaydı yapılabilirmi? örn: aldığımız 5 Ytl lik yemek bedelinin karşılığında aldığımız z raporunu işletme giderlerinde gösterebilirmiyiz.
 
Ynt: aldığımız z raporlarının muhasebeleştirilmesi hk.

Giderlerde gösterebilirsiniz.
 
Ynt: aldığımız z raporlarının muhasebeleştirilmesi hk.

Sevgili mehmet fatih

z raporunu gider belgesi olarak kullanıp,kullanamayacağınızı sormuşsunuz..Aldığınız 5 ytl lik yemek hizmetinin karşılığında fatura yada yazarkasa fişini belge olarak göstermeniz mümkündür.Z RAPORU değil.
 
Ynt: aldığımız z raporlarının muhasebeleştirilmesi hk.

pardon arkadaşlar yazarkasa fişini kast etmiştim benim bildiğim şirkettin giderlerinde gösterebilmem için şirket bilgilerini göstermesi gerekiyo. akaryakıt pompalarından alınan yazarkasa gösterilebilir çünkü aracın plaka numarası yazar kasaya fişine işleniyo fakat herhangi bi marketten aldığımız yazarkasa fişinin üzerinde şirketin bilgileri (adres, ünvan ve vergi dairesiyle vergi numarası) yazmıyor. arkadaşlar bu sebepten dolayı aklıma takıldı yazarkasa gider olarak kullanılabilirmi? kaynak gösterebilirmisiniz?
 
Ynt: Aldığımız Z Raporlarının Muhasebeleştirilmesi Hk.

204 SIRA NO'LU VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ

Resmi Gazete Sayısı 20539
Resmi Gazete Tarihi 05/06/1990


Öte yandan söz konusu maddenin açıklamasına ilişkin olarak 167 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde birinci ve ikinci sınıf tüccarlarla defter tutmak mecburiyetinde olan çiftçilerin yukarıda beş madde halinde sayılan kimselere sattıkları emtia veya yaptıkları işler için satılan emtianın veya yapılan işin bedeli ne olursa olsun fatura vermelerinin emtiayı satın alan veya hizmeti yaptıran bu kimselerin de fatura istemelerinin ve almalarının zorunlu olduğu ve bunlar için perakende satış fışlerinin geçerli olmayacağı belirtilmiştir.

Ancak, mükelleflerin ticari faaliyetlerine ilişkin olarak; işyerlerinde kullanılmak ve tüketilmek amacıyla satın aldıkları (Kırtasiye, büro ve temizlik malzemeleri gibi) ve bedeli fatura düzenleme mecburiyetini belirleyen Kanuni haddi aşmayan diğer bir anlatımla perakende satış fişi (veya yazar kasa fişi) düzenleme sınırları içinde kalan mal ve hizmet bedelleri için düzenlenen perakende satış veya yazar kasa fişlerinin gider belgesi olarak kabul edilmesi 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 257 nci maddesinin Bakanlığımıza verdiği yetkiye dayanılarak uygun görülmüştür.
 
Ynt: Aldığımız Z Raporlarının Muhasebeleştirilmesi Hk.

sağolun hocam sizede kolay gelsin
 

Benzer konular

Üst