Alo Maliye'ye Bir Rica ...

Onursal TAŞTAN

Katkı Sunan Üye
Üyelik
8 Ağu 2005
Mesajlar
171
Değerli Alo Maliye Yetkilileri;

Sitenizi uzun zamandır izliyor ve yararlanıyorum. Bir süredir de forumda kendimce katkıda bulunmaya çalışıyorum. Benim gibi pek çok meslekdaş da sitenizi izliyor ve yararlanıyor. Bu anlamda siteniz muhasebe mesleği açısından yegane bir yere ve öneme sahip.

Öncelikle bu yönünden dolayı siteye emeği geçenleri kutluyor ve teşekkür ediyorum.

Forumla ilgili sizden bir ricam olacak. Sanıyorum forumu takip edenlerin en azından büyük bir kısmı da benimle bu konuda hemfikirdir.

Forum başlıkları fazlaca detaylı olmuş. Forum ana sayfasına baktığımızda 11 adet başlık göze çarpıyor. Forum başlıklarının detaylı olmasının sizin yönünüzden "konuların daha düzenli olmasını sağlamakve arşiv anlamında daha sağlıklı olmasını sağlamak" olduğunu sanıyorum. Bu aslında teorik olarak doğru bir mantık, doğru bir düşünce ve uygulama.

Ancak; bu uygulamanın beraberinde getirdiği bazı önemli sakıncalar da var. O da forumu izleyenlerin ve katkıda bulunmaya çalışanların bu amaçlarını gerçekleştirmekteki, takip etmekteki, zaman ayırmaktaki zorluk ve sıkıntılarıdır. Forum başlıklarının bu kadar detaylı olması ne yazıkki bu tür sıkıntılara yol açıyor.

Forum başlıklarının daha az ve sade olması hem foruma katılımı artıracak ve hem de forumun daha verimli olmasını sağlayacaktır diye düşünüyorum. Bu nedenle bu önerimi dikkate almanızı sizlerden rica ediyorum.

Bu düşünce ile sizlere forum başlıklarını aşağıdaki 5 maddede toparlamanızı öneriyorum.

- VERGİ KANUNLARI VE UYGULAMALARI

- SOSYAL GÜVENLİK VE İŞ MEVZUATI - UYGULAMALARI

- TİCARET KANUNU, BORÇLAR KANUNU VE DİĞER MEVZUAT

- S.M.M.M. MEVZUATI VE MUHASEBE UYGULAMALARI

- DİĞER KONULAR

Bu başlıkların alt kısmında karışık olarak en son aktif olan 10, 20 veya 30 konu başlığı ayrıca belirtilirse bu da zaman darlığı açısından foruma girememenin önündeki engeli kaldıracaktır.

Başlıkların daha az ve sade olması sitenizin başarısını artıracaktır.

İkinci bir ricam de şu olacak; kullanıcı isimleri genellikle kişileri tanımak ve hitap etmek açısından pek de anlamlı olmuyor. Bir cevap yazarken soranın veya katkı koyanın adını bilemdiğimizden veya bu adlara anlam veremediğimizden ne şekilde hitap edeceğimizi bilemiyoruz. Bu da yazanla cevap veren arasında sağlıklı bir köprü kurulamamasına neden oluyor.

Uyarı kısmında bununla ilgili bir uyarı yapabilirseniz iyi olur diye düşünüyorum. Buraya yazan arkadaşlar kullanıcı adı olarak bu tür adları kullanacaklarsa bile hiç olmazsa imza kısmına gerçek ad ve soyadlarını yazarlarsa iletişim daha sağlıklı olacaktır.

Önerilerimin dikkate alınması dileğiyle...
 
üst kısımdaki "Son gelişinizden bu yana gönderilen mesajlar" linki işinizi görmüyormu?
 
Sn. Onursal Bey ile Turmob Form' da beraberdik. Orada da fikir ve önerilerinden çok faydalandık. Bu gün de önerdiği öneriler çok yerinde. Başlıkların azaltılması formun daha etkili, başlıkların daha kolay takibini sağlayacaktır.
Fakat formu kullanma aşamasında bize de görevler düşüyor. Örneğin o kadar uyarı yapılmış olmasına rağmen hala büyük harfle başlıklar, acillll şeklinde başlıklar ile karşılaşıyoruz. Moderatörlerin zamanlarının büyük kısmı eminim bu aksaklıkları düzeltmekle geçiyor. Form kurallarına biraz daha dikkat etmemiz gerekir.
İsim konusuna gelince; ben Sn. Taştan' a katılarak aşağıya açık kimliğimi çıkarıyorum ve imzamda da gerçek isimleri kullanacağım.

Turhan DEMİR
SMMM
Çanakkale
İş Tel: 0 286 437 1330
DEMİRKALE(Demirçanakkale)
 
Sayın onursal taştan
size katılıyorum .bana kalırsa daha önceki format daha iyiyidi.
zaten bu hale gelmesini yine forum üyelinin isteği ile oldu .Sanırım moderatör arkadaşlar ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.
Bu yeni format oluşturulmadan önce sayın başkan forumda zannedersem herkesin görüşüne başvurdu ve böyle birşey çıktı ortaya ....
 
Forum kategorileri ile ilgili başlık.
Sayın Onursal Taştanın daha önce yaptığı öneri ile kendi adımı kullanmaya başlamıştım, hatta bir de tanışma maksatlı başlık açmıştık çok da faydası olmuştu, her gün takip ettiğimiz forum üyelerini, nickleri dışında kendi ad soyad ve illeriyle tanıma imkanı bulmuştuk.
 
hazır bu konu açılmışken, mümkünmüdür bilmiyorum ama, üye ismini değiştirme olanağıda tanınırsa iyi olur, mesela ben denetmen2000 nicki ile katılmıştım, yanlış anlaşılma olabilir denetmen sanılabilir diye imza kısmına denetmen olmadığımı belirttim, ancak buna gerek kalmadan nickimi değiştirebilirsem daha iyi olur, gerçi bununda sakıncaları olabilir ama, hiç yoktan 1 yada 2 kere nick değiştirme imkanı tanınırsa daha iyi olur diye düşünüyorum.
 
denetmen2000' Alıntı:
hazır bu konu açılmışken, mümkünmüdür bilmiyorum ama, üye ismini değiştirme olanağıda tanınırsa iyi olur,
Merhaba,
Bu mümkün ama, forumun yapısında bunu üyenin yapabileceği şekilde dizayn edilmemiş. "admin" tarafından veritabanı üzerinde yapılabilir. Yani pratik bir çözüm değil. Eğer başka bir isimle (hatta gerçek isminle katılmanı tercih ederim) katılmak istiyorsan yeniden kayıt yapabilirsin.
 
sayın tamer bey, ilginizden dolayı teşekkür ederim. daha önce yeni kullanıcı ismi almayı düşünmüştüm ancak foruma tıklayınca direk login olmuş olarak açılıyordu ve yeni kayıt seçeneği yoktu. o yüzden yeni kullanıcı olarak kayıt olamamıştım. şimdi buldum çıkışa basınca yeni kayıt seçeneği geliyormuş. tekrar teşekkürler.
 
Selamlar

Ogün arkadaşımızın verdiği linkde görüleceği üzere bende Sayın Taştan gibi o zamanlar az katogori olayının takip açısından daha iyi olacağı kanaatimi arz etmiş idim.

O sıra katogori olayının iyi olacağı görüşü ağır bassa da (acaba şu anda aynı görüştemiler???) şimdi eskisinin daha pratik olacağı görüşü belirtilmekde....

Tabii diğer üyelerinde görüşlerinibelirtmelerinde fayda var.

hayırlısı

---------------------------------

Değerli dostlar, Sayın üstatlar

Aklıma bir şey geldi. Forumu açıkcası eskisi kadar yoğun takip edemiyorum. Forumun eski hali deyince önceden Sayın Taştanın dahil olduğu Bir çok değerli kişilerle sayfalar boyu, binlerce okunma reytingi alan :D çok güzel fikirlerin uçuştuğu atmosfer aklıma geldi. Evet: yanlış anlaşılmasın şimdi de çok değerli katılımcılar ve konular var ama ne bileyim o zamanlar daha bir başkaydı sanki. :cry:

Ya da ben iyi takip edemedeğim için haksızlık mı yapıyorum ne?

dedik ya; hayırlısı..

saygıyla
 
Merhaba,

Şahsi görüşüm forumun bu hali daha güzel oldu.
Ayrıca ortada abartılacak bir husus göremiyorum. Forumun ana sayfasına girdiğinizde sağ üst köşede "Son gelişinizden bu yana gönderilen mesajlar" kısmı yer alıyor.
Foruma girdiğinizde tek tek gezmek yerine o ilgili kısma tıklarsanız, problemleriniz çözülür düşüncesindeyim. (Sayın nanenin dediği gibi)

Kolay Gelsin...
 
sayın forumdaşlarım bende arkadaşlarımın görüşlerine katılmakla birlikte mesleki tartışmalar yanında güncel bazı olay ve konularda tartışma için ayrı bölümler açılması daha iyi olur inancındayım örneğin komik olaylar,videolar,hikayeler gibi ayrı bölümler açılsa bence daha iyi olur kanısındayım.acaba ne dersiniz.
 
Üst