Ambalaj Malzemeleri

Üyelik
14 Eyl 2009
Mesajlar
13
Merhaba arkadaşlar.

Ben iki şey sormak istiyorum.
Birincisi ; Üretilen mamulleri göndermeye hazır hale getirip paketlemek için alınan poşet torba hangi hesaba atılabilir?? Çalıştığım firmada önceki kayıtlarda 150 hesaba atılmış.
İkincisi ; Hammadde olarak alınan bir malzeme başka bir firmaya kesim amaçlı gönderilmiş. Fakat yanlış olduğu için bir kısmı iade faturası kesilerek gönderilmiş. Ve 151 hesap alacaklandırılmış. Bana tuhaf geldi ama...

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...Herkese iyi günler
 
Ynt: Ambalaj Malzemeleri

merhaba,

1.sorunuz için bencede 150 hesap uygun, sonuçta poşet daha sonra mamulun maliyetini oluşturacak.ancak 2.sorunuzdaki durumda becede bir tuhaflık var ama tam anlayamadım...hammadde yarı mamule dönüştürülmesi amacıyla başka bir firmaya gönderiliyor ama hatadan dolayı işlem görmeden geri geliyor? böyle ise 151 hesap kullanılmamalı diye düşünüyorum.
 
Ynt: Ambalaj Malzemeleri

Nisank evet. Biz elektrik anahtarı üretiyoruz. Önce bir firmadan hammaddesi sac alınıyor. Daha sonra başka bir firmaya verilen ölçülerde kesilmesi için gönderiliyor. Kesimi yanlış ölçüde yaptığı için biz de firmaya iade faturası kesiyoruz.
 
Ynt: Ambalaj Malzemeleri

anladım....sonuçta yarı mamule dönüşmden hammadde size iade ediliyor...bence 150 hesaba alt hesap açılarak ( iade malzemeler adı verilebilir) hesap alacaklandırılmalı..151 hesabın alacaklandırılması yanıltıcı olabilir.
 

Benzer konular

Üst