fonradar

Ameleye Ödediğimiz Para İçin Gider Pusulası

batlı

Katkı Sunan Üye
Üyelik
11 Kas 2008
Mesajlar
557
Konum
ANTALYA
amelere bir takım işler yaptırdık. onlara yapmış olduğumuz ödemeler için malumunuz gider pusulası düzenlememiz gerekiyor. bu gider pusulasında kdv veya gelir vergisi gösterecekmiyiz. eğer gelir vergisi gösterecek isek oran kaç olmalı %10 mu ya da farklı bir oran mıdır?
 
Ynt: ameleye ödediğimiz para için gider pusulası

% 10 stopaj olacak. kdv sözkonusu değil.
 
Ynt: Ameleye Ödediğimiz Para İçin Gider Pusulası

amelilik işini sürekli olarak yapıyorsa stopaj yapmak gerekir.Yoksa bir işin görülmesi için bir insandan yardım almak ve o kişiye yaptığı işir karşılığı olarak ücret ödemek gider pusulasında vergi kesintisi yapmayı gekektirmez.Yapılan ödemeyi belgelendirmek için işi yapan kişi vergiden muaf esnaf olmasa bile gider pusulası düzenlenir fakat stopaj yapılmaz.Burada ameleden söz edilen, bu işi sürekli yapan kişi ise stopaj yapılır ve oranıda %10 dur.
 
Ynt: Ameleye Ödediğimiz Para İçin Gider Pusulası

Sn.Torlak;
Dediğiniz gibi iş süreklilik arzediyorsa yani 3 günü aşıyorsa işçinin ssk girişi yapılmalıdır.Yevmiyeci olarak çalıştırdığınız günlük işçilere ödediğiniz her kuruş için gider pusulası düzenlemeli ve brüt ücret üzerinden %10 kesinti yapmalısınız.Aksi takdirde ödediğiniz ücretler K.K.E.G olur.Saygılar.
 
Ynt: Ameleye Ödediğimiz Para İçin Gider Pusulası

3 günü ilk defa duydum. bana dayanak mevzuatını belirtirseniz çok sevinirim... tebliğ, yönetmelik vs.. madde no.
 
Üst