Amerikadaki Şirketimin Vergilendirilmesi Hakkında - Uzman SMMM Aranıyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan IntEng
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sayın Güroy

İnceleme yapılmıştır. Yalnız meramımı anlatamadım herhalde. Tekrar söylüyorum (Soru sahibi tereddütte kalmasın diye) dışarıda ödenen vegiler Türkiyede mahsup edilir ancak GVK. 85 ve 86. maddelerde düzenlenen ekstra indirimler için gelirin şahsi gelir olması şartı aranır. Şahsi gelirin ne olduğunu daha önce açıklamıştım. Sizin son yazınızda da aynen şu ifadeler var:

"Vergi indiriminin yapılabilmesi için yabancı memlekette ödenen vergilerin gelir üzerinden alınan şahsi bir vergi olması ve yabancı memlekette vergi ödendiğinin yetkili makamlardan alınan ve mahallindeki Türk elçilik veya konsoloslukları, yoksa orada Türk menfaatlerini koruyan memleketin aynı mahiyetteki temsilcileri tarafından tasdik olunan belgelerle tevsik edilmesi şarttır."

Lütfen dikkat.

Osman bey , iletişim bilgilerinizi özel mesaj olarak yollayabilir misiniz ?
Teşekkürler.
Sn Erol;

Bu yazıları başkasımı yazdı?. Bakalım ne yazmış: "Bu nedenle elde ettiğiniz gelir ticari kazançtır. Zaten komisyon geliri de bizde ticari kazanç sayılır. Gelir Vergisi Kanununun 3. maddesi gereğince bu geliriniz Gelir vergisine tabidir. Bu gelirinizi dönem sonunda yani sene sonunda beyan ederek vergisini ödemek durumundasınız."

Sn. Güroy

Benim yazımdan şu alıntıyı yapmışsınız:

"Bu nedenle elde ettiğiniz gelir ticari kazançtır. Zaten komisyon geliri de bizde ticari kazanç sayılır. Gelir Vergisi Kanununun 3. maddesi gereğince bu geliriniz Gelir vergisine tabidir. Bu gelirinizi dönem sonunda yani sene sonunda beyan ederek vergisini ödemek durumundasınız."

“Sonra da “Bu yazıları başkası mı yazdı?. Bakalım ne yazmış:”

Demişsiniz.

Evet bunu ben yazdım. Komisyon geliri ticari kazançtır. Doğrusu da bu. Ama sen bilmiyorsan ben ne yapayım. Şimdi tutup ta burada mektep açacak halim yok.

Sn Erol;
Bırak mesleki tartışmayı ondan geçtim. Ancak kullandığın dile dikkat et. Bu ne küstah bir hitap tarzı çok ayıp.

Menkul sermaye iradı olduğu (kar payları) çok açık ve net olan bir gelire Komisyon kazancı demek hangi mesleki kurama uyar. . Arkadaşım siz önce ticari kazanç nedir, menkul sermaye iradı geliri nelerden oluşur; Serbest meslek kaznacı nedir bunları bir zahmet öğreniverin .