Amortisman Ayrılacak mı ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan asiye780
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

asiye780

Katkı Sunan Üye
şirketimiz şu anda yerinde otel olan yeri satın aldı.Bu oteli yıkarak yerine yeni otel yapacaklar.Şirket aktifine dahil olunacak..benim sormak istediğim bu alınan otel yerini boş arsa gibi mi değerlendirip amortisman ayırmayacakmıyım yoksa bina gibi değerlendirip 50yıl yüzde 2 amortismanmı ayrıracağım acaba...ve oteli almak için yapılan tüm alım satım harçları ve diğer masrafları da direk gidere attım.sizler ne düşünüyosunuz bu konuda..iyi çalışmalar

Sayın asiye780,

Maliyet kavramlarına aykırı olmuş maalesef. Aldığınız gayrımenkulün tamamını gidere attım dediğiniz tüm tutarları da dahil olmak üzere tek bir hesaba toplamalısınız. doğrudan binayı kullanıma tahsis etseydiniz "Binalar" hesabına almalıydınız. Ancak binayı yıkıp yeniden inşa edeceğinize göre "yapılmakta olan yatırımlar" hesabına alın ve şu andan itibaren yapılacak tüm harcamaları bu hesapta biriktirin. Yıkım, moloz atma inşaat vesaire....;Otel faaliyete geçtiği andan itibaren aktifleştirir ve ordan itibaren amortisman ayırırsınız.

neden aykırı oldu acaba orda takıldım.siz o yapılan tapu harcamalarını da mı arsa maliyet bedeli üzerine eklememi öneriyosunuz.daha 11.ayda oldu nasıl olsa bundan sonra atarım..tşk ederim cevabınız için..iyi çalışmalar

Sayın asiye780,

Önermiyorum. Öyle olmalıdır zaten. VUK böyle emrediyor. Ayrıca yeni vereceğiniz Emlak Beyanı da bu rakamların toplamını taşımalıdır.