fonradar

Ana Sözleşme İle Şube Açılışı

rıza özbek

Katkı Sunan Üye
Üyelik
6 Haz 2005
Mesajlar
577
Yeni Şirket Ana Sözleşmesi hazırlıyoruz.Kuruluş Anasözleşmesi ile Şirketin Merkezi ve Şubeler Kısmına şirket merkezinin adresini, devamına şube adresi yazıp merkez ve şubeyi her ikisini bir defada tescil edebilirmiyiz.
Birde ünvan sorgulaması yaparken Aynı isme sahip şahıs firması tescil edilmiştir. Şirket olarak aynı ismi tescil edebilirmiyiz. Görüşlerinizi paylaşırsanız memnun olurum. Hayırlı günler dilerim.
 
Ynt: Ana Sözleşme İle Şube Açılışı

Şirket kuruluşu ve şubenin bir arada yapıldığına daha önce hiç şahit olmadımda duymadım da.
Ayrı ayrı yapılmasının gerekli olduğunu düşünüyorum.
2.sorunuzun cevabı; tescil edilmiş şahıs firmasının ünvanı,sizin şirket için tescil edilebilir.(ayrı kategorilerde olduğu için)
Yinede sizi en kesin cevaba ulaştırabilecek birim,ticaret sicil müdürlükleridir.
Bir telefonla en sağlam bilgiyi oradan alabilirsiniz.
 
Ynt: Ana Sözleşme İle Şube Açılışı

Sayın Sibel ve Serpil Hanım; cevaplarınız için teşekkür ederim. Benim de kafama takılan Ana Sözleşmede Merkez ve Şubeler Yazan kısım. Linkte merkez olmadan şube olmaz diye bir yazı var. Fakat her ikisi de yeni açılış. Bir firma bir merkez ve şubeyi aynı günde açamaz mı? Böyle bir durum olması durumunda Ticaret odasına göre önce merkez tescil edilecek. Ortaklar kurulu kararı ile şube açılacak. Bu güne kadarki uygulama böyle. Fakat ben her ikisinin de ana sözleşme ile açılabileceği kanaatindeyim. Yoksa boşuna Şirketin Merkezi ve Şubeler diye bölüm olmazdı. En azından Şubeler ibaresi olmazdı. Fakat ticaret sicil herzamanki alışkanlığını değiştirmek istemiyor. Bunun ayrı ayrı yapılması gerektiğine dair yazılı döküman da veremiyor. TTK da kurulu ile ilgili böyle bir şey yok. SSK ve Maliyenin İşlem Yönetmelikleri var. ticaret sicilde var mı bilmiyorum.
 
Ynt: Ana Sözleşme İle Şube Açılışı

Merhaba,

Şube için ayrılacak sermaye, Şubenin temsili ve şubenin ünvanı konularını geçici maddelerde belirterek şube ve merkez tescilini aynı anda yapabilirsiniz.

Saygılarımla,
 
Üst