Analık Raporu Varken Çalışır Raporu Almak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan islm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

islm

Katkı Sunan Üye
İyi çalışmalar,
bir çalışanımız Ocak 2016 ayında analık raporu aldı ve sistemde gözükmektedir. Fakat sonradan aynı süre içinde bir de doktordan şu tarihe kadar çalışabilir raporu aldı ve ocak2016 sgk bildirgesinde normal çalışıyor gözükmekte.Sistemde bekleyen analık raporunu onaylamamız gerekmekte midir?

Eğer doğuma 3 hafta kalana kadar çalışabilir raporu aldıysa şu an birşey yapmayacaksınız. 3 hafta kala yeni bir rapor alacak ondan sonra işlem yapacaksınız.

yani ilk aldığı raporu dikkate almayacağız doğuma 3 hafta kala alacağı raporu onaylayacağız doğru mudur?

merhaba bende yeni üye oldum ve sizden bilgi almak istiyorum suan 34 haftalık hamileyim ve 32.haftada ilgili kurumdan çalışabileceğime dair rapor aldım bugün kendi çalışmış olduğum şirket yetkilisi hastanenin beni 01ç08.2016 yani çalışabilir raporu aldığım tarihte raporlu olarak göstermiş.açıklamaları da bu süre doğum sonrasına eklenecek ve siz çalıştığınız sürenin ödemesini de sigortadan alacaksınız.halbu ki bildiğim kadarı ile çalışabilir raporu aldıysam sistemde annelik çalışır şeklinde gözüküp çalıştığım bu son 5 haftanın maaşını çalıştığım kurumdan alıp doğum raporuna geçersem bu süre zarfında aşmadığım maaşı rapor bitiminde sigortadan almam şeklindedir.lütfen konu hakkında beni aydınlatır mısınız.
teşekkür ederim

merhaba bende yeni üye oldum ve sizden bilgi almak istiyorum suan 34 haftalık hamileyim ve 32.haftada ilgili kurumdan çalışabileceğime dair rapor aldım bugün kendi çalışmış olduğum şirket yetkilisi hastanenin beni 01ç08.2016 yani çalışabilir raporu aldığım tarihte raporlu olarak göstermiş.açıklamaları da bu süre doğum sonrasına eklenecek ve siz çalıştığınız sürenin ödemesini de sigortadan alacaksınız.halbu ki bildiğim kadarı ile çalışabilir raporu aldıysam sistemde annelik çalışır şeklinde gözüküp çalıştığım bu son 5 haftanın maaşını çalıştığım kurumdan alıp doğum raporuna geçersem bu süre zarfında aşmadığım maaşı rapor bitiminde sigortadan almam şeklindedir.lütfen konu hakkında beni aydınlatır mısınız.
teşekkür ederim

Aynen dediğiniz gibi 32. haftada çalışabilir aldıysanız 37. haftaya kadar çalışıp doğuma 3 hafta kala izne çıkmanız gerekiyor. 3 hafta izin kullanıp kalan 5 haftanın doğum sonrasına eklenmesi gerekiyor. Acaba şirket 1 ağustosta sisteme girilen çalışabilir raporunu çalışamaz olarak mı gördü ? Ya şirketiniz yanlış değerlendirdi raporu ya da hastane bir yanlışlık yapmış sanırım. Hastaneye gidip görüşün önce, eğer hastanede yanlışlık yoksa şirkete durumu anlatırsınız.