Anonim Şirket Ünvan Değişikliği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zarha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

zarha

Katkı Sunan Üye
bir a.ş. genel kurulunda ünvan değişikliği kararı alıyor ve bu sicil gazetesinde de yayınlanıyor.

fakat vergi dairesindeki tahakkuk fişlerine ve ticaret sicilden daha sonra aldığım tahakkuk fişlerine baktığımda hala eski ünvan görülüyor.

yani hala ünvan değişmemiş görülüyor. yapmadığımız birşey mi var acaba.?

anonim şirket ünvan değişikliği

sayın zarha
vergi dairesine bildirimi yaptınız mı, ünvan değişikliğinin yer aldığı ticaret sicil gazetesini verdiniz mi?
selamlar... :D

ticaret sicil buralara kendisi bildirim yapması gerekmezmi?

ama ben bir yazıyla bildirim yaptım yine.

zaten ticaret sicil de ünvanı mı değiştirmemiş ki?

Merhaba,
Vergi Dairesine yazıyla bildirim yaparken ünvan değişikliğini gösteren Ticaret Sicil Gazetesi verdinmi? Eğer vermediysen henüz bilgisayar kayıtlarına girmemişlerdir.

Sayın zarha
Vergi Dairesine büyük ihtimal Ünvan değişikliği tescil yazısını verilmemiştir. Verilmişse zaten yoklama tutulacaktır. Ayrıca Yeni ünvana göre imza sirkülerinide verilir.( bazı v.d ister bazıları istemez.)

ticaret sicilde ünvan değişikliğinden sonra 1 genel kurul daha yapıldı ve buna ilişikin almış olduğum tahakkuk fişinde de hala eski ünvan yazılıydı?

ticaret sicile de yazıyla başvurmak mı lazım? :D

Ünvan degisikligi tic.sicil yazisinda eski ünvan ve yeni ünvan olarak beliritilmesi gerekir.Tic.Sic.de kontrol ettiriniz.

ticaret sicil gazetesinde şu yapıyor.

................olan ünvanımızın ................olarak değiştirilmesine karar verilmiştir.

en iyisi bunu ticaret sicile sorayım.

Merhabalar, benim de A.Ş. lerde unvan değişikliği ile ilgili başka bir sorum olacak: Firma unvan değiştirdiğinde vergi numarası da değişir mi acaba?Yoksa firma ne kadar unvan değiştirirse değiştirsin, nevi değişikliği olmadığı müddetçe vergi numarası aynı mı kalır?

Ynt: anonim şirket ünvan değişikliği

bi.sorum.olacaktı ' Alıntı:
Merhabalar, benim de A.Ş. lerde unvan değişikliği ile ilgili başka bir sorum olacak: Firma unvan değiştirdiğinde vergi numarası da değişir mi acaba?Yoksa firma ne kadar unvan değiştirirse değiştirsin, nevi değişikliği olmadığı müddetçe vergi numarası aynı mı kalır?

Ünvan değişikliği ile vergi numarası değişmez.
Nevi değişikliği ile vergi numarası değişir.Doğrudur.