Anonim Şirkete Müdür Ataması nasıl yapılıyor.?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fb1907
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fb1907

Katkı Sunan Üye
Bir anonim şirketin müdürünü değiştirmek istemekteyiz.Bunun için limited şirketlerde olduğu gibi yönetim kurulu kararı alıp noterde onaylatıp sicilden tescil ettirmemiz yeterli olurmu yoksa bakanlıkla ilgili bazı işlemleride(genel kurul yapılırken oldugu gibi) yapmamız gerekiyormu? Yardımlarınızı bekliyorum.

İyi Çalışmalar...

Forum?da konularınızı doğru kategorilere açınız.!
Lütfen Forum Kuralları' na uyunuz.!

Ynt: Anonim Şirkete Müdür Ataması nasıl yapılıyor.?

Sözünü ettiğiniz Müdür nasıl müdür?. AŞ olduğuna göre TTK da tarif edilen limited şirket müdürü değil.

Eğer AŞ ye genel müdür atayacak ve imza yetkisi verecekseniz Yönetim Kurulu kararı ve tescil gerekir.

Sayın nguroy;

Tescil sadece sicil memurluguna yapılacaktır.Bakanlıktan herhangi bir izin alınmayacaktır.
Benim bildiğim bu yönde doğrudur dimi.

İyi Çalışmalar...

Evet doğrudur FB li arkadaşım. (Bende öyleyim). Hiç bir izine falan gerek yoktur. AŞ lerde bu konuda Yönetim Kurulu yetkilidir.

yardımlarınız için çok teşekkür ederim sayın FB'li arkadaşım...

birden fazla müdür secilen a.ş lerde bu sayıyı teke indirmek nasıl oluyor acaba?

4 müdürün hepside ortak

Yine söylüyorum. AŞ lerde yetkili organ Yönetim Kuruludur. Eğer imza yetkisi verilmiş ise tekrar yeni yetkiler belirlenir , tescil ve ilan edilir . Buna dayanarak sirküler çıkarılır.

cevabınız için tesekkurler ama acık olarak anlamadım kusura bakmayın.

şimdi 4 ortak şirkete yönetim kurulu kararıyla müdür seçildi. bunun teke indirilmesindeki prosedurler kanun maddelerıyle nasıl acaba bunu gorebılecegım bır yer var mı

tesekkurler

Arkadaşlar

Anonim şirket şubesine dışardan birisi (ortak veya personel değil) müdür olarak atanabilirmi.

Teşekkürler

XYXYXY ' Alıntı:
cevabınız için tesekkurler ama acık olarak anlamadım kusura bakmayın.

şimdi 4 ortak şirkete yönetim kurulu kararıyla müdür seçildi. bunun teke indirilmesindeki prosedurler kanun maddelerıyle nasıl acaba bunu gorebılecegım bır yer var mı

tesekkurler

Anladığım kadarı ile siz limited şirketle Aş yi karıştırıyorsunuz.

Aş lerde Yönetim kurulu vardır. En az 3 üyeden olurşur. Şirketin temsil ve ilzamına (borçlanma) yönetim kurulu tam yetkilidir.
Yönetim kurulu toplanır ve şirketin temsil ve ilzamının nasıl ve kimler tarafından yapılacağına karar veriri
İsterse tüm yetkileri bir üyede toplayabilir. (murahhas)

turkasia ' Alıntı:
Arkadaşlar

Anonim şirket şubesine dışardan birisi (ortak veya personel değil) müdür olarak atanabilirmi.

Teşekkürler

???

Atanır ama aş müdür ltd müdür gibi değildir. LTD de müdür sorumludur. Aş de sorumlu olan yönetim kuruludur.

Sn Güroy

Peki şubeye atanan Müdür le ilgili sosyal güvenlik uygulaması ne şekilde olacak yani sonradan bir ssk bağkur faturası çıkar mı bununla ilgili

Aş de şubeye atanan müdür çalışandır 4/a lı olmalıdır. Ortaklıkla ilgisi yoktur.

Arkadaşlar

A.Ş. şubesine, İstifa eden müdürün yerine müdür ataması yapıcaz. Daha önce yaptım işlemi fakat şimdi net hatırlamıyorum

1) Karar
2) Yeni müdürün imza beyannamesi
3) İkametgahı
4) Nüfus cüzdanı örneği

Bunlara ek birşey varmı (istifa dilekçesi, fotoğraf mesela) ve bunlardan kaçar adetle ticaret sicile başvuracağız.

Teşekkürler

Bir anonim şirkete çalışanlardan bırını mudur olarak ataya bilirmiyiz bu mudur sadece personelın basında olucak ımza yetkısı bankalardan para cekme yetkısı olmayacak sadece calısanları ıdare edıcek bunun ıcın nasıl karar almalıyım tescıl ve ılan sart mıdır ?
Amacımız şube adresımızde bır mudur belırlemek ama bunun adına mudur demıyebılırız ne dememız lazım maksat calısan kısıler onunla muhatap olsun oda bızımle yanı herhangı sorunu onla paylassınlar oda bıze ıletsın bu nasıl kararla olur ornek varmdıır ? Tescıl sartmıdır

A.Ş. Müdür Ataması - Genel Müdür Atanacaksa Y.K Kararı ve tescil ..

Ayrıca Sınırlı Temsil ve İlzama İlişkin İmza Yetkisi verilecekse İç yönerge' ye istinaden İmza Yetkisi kararı ve tescili gerekir..

İkisi aynı kararda olabilir fakat tescil edilmiş bir İç Yönergeniz olmalı ..