A.ş lerde disardan müdür olarak atanan sınırlı yetkili genel müdür bu sirkette SGK bordroya kayitli olma zorunlulugu varmidir.ilgili madde hakkinda bilgi rica edebilirmiyim...
Ünvanı genel müdürde olsa, imza yetkisi de verilse sonuçta işveren değil çalışandır. Yani SGK kapsamında çalışması zorunludur. Sadece yönetim kurulu üyeleri bu kapsam dışındadır. Zaten Y.K.üyeleri kendi şirketlerinde sgklı olarak çalışamazlar.
Ozan bey aslında ogrenmek istediğim, sigorta olmadan disardan sirketi ticaret sicile kayitli mudur olarak yönetilebilirmi...Katılıyorum size sadece "Y.K. kurulu üyeleri kendi şirketlerinde sgklı olarak çalışamazlar." kısmına katılmıyorum. Hem ortak hem yönetim kurulu üyesi ise dediğiniz doğru sigortalılığı 4/B sayılır. Ancak sadece yönetim kurulu üyesi ise ve şirkette görev alıyorsa 4/A olarak bildirilmesinde bir sakınca yok.
Ünvanı genel müdürde olsa, imza yetkisi de verilse sonuçta işveren değil çalışandır. Yani SGK kapsamında çalışması zorunludur. Sadece yönetim kurulu üyeleri bu kapsam dışındadır. Zaten Y.K.üyeleri kendi şirketlerinde sgklı