fonradar

Anti Virüs Programlarına İlginç Şeyler Oluyor

  • Konbuyu başlatan T U R K O
  • Başlangıç tarihi
T

T U R K O

Ziyaretçi
Ümit Öncel
Son zamanlarda farklı anti-virüs yazılımlarında üst üste çok ilginç sorunlar rapor edilmeye başlandı

Son zamanlarda kullandığınız anti virüs yazılımlarında bazı sorunlarla karşılaştınız mı? Eğer Kaspersky, Norton veya F-Prot kullanıyorsanız karşılaşmış olma ihtimaliniz yüksek çünkü son zamanlarda ilginç sorunlardan bahsediliyor. Kaspersky'nin açılan pencereleri, Norton'un sağ tuş problemi, F-Prot'un güvenlik açığı yetmezmiş gibi üstüne bir de sıkıştırılmış dosyaların yol açtığı bir güvenlik sorunu tespit edildi.

Kaspersky'nin birkaç gün önce yayınladığı son güncellemesinden sonra bazı kullanıcılar bir anda kendilerini açılan pencerelerle boğuşurken buldular. Görünüşe göre Kaspersky'nin son güncellemesinde yer alan bir hata bazı ufak ve normal aktiviteleri bile saldırı olarak algılayarak ard arda onay pencereleri açmaya başladı. Kaspersky 2 gün sonra resmi bir özür açıklaması ve hatayı düzenleyen bir yama yayınladı.

Bu sırada Norton'un son güncellemesinden sonra Windows Vista kullanıcıları bir anda farenin sağ tuşunun Windows masa üstünde çalışmadığını fark ettiler. Norton'daki bir hata bu kez farenin sağ tuşu ile açılan Windows menüsünü engellemişti.

Linux'çuların bile başı dertte!

Diğer yandan bir güvenlik uzmanı, F-Prot anti virüs programının sıkıştırılmış dosyaları taradığı esnada oluşan bir güvenlik açığı tespit etti. Bu açık sayesinde sistemdeki anti virüs yazılımı devreden tamamen çıkartılabiliyordu.

Linux'çular da bu anti virüs çılgınlığından payına düşeni aldılar. Açık kaynak kodlu Clam anti virüs programının, e-postalardaki virüsleri taradığı anda yine sıkıştırılmış dosyaları incelediği anda F-Prot'unkine benzer bir açığa yol açtığı tespit edildi.

Benzer şekilde IBM'in Proventia adı e-posta güvenlik yazılımı da yine sıkıştırılmış dosyaları tararken güvenlik açığına yol açabiliyor.

İyi haber ise, bu sorun ve açıkların en kısa sürede giderilmiş olması...
 

Benzer konular

Üst