fonradar

Apartman aidat ve giderleri

isg

Üyelik
13 Eyl 2006
Mesajlar
68
Konum
İstanbul
Merhaba,
Serbest meslek + evimi aynı zamanda işyeri olarak göstererek faaliyetlerimi sürdürüyorum. Apartman aidatının yarısını gider olarak gösterebilir miyim? Evetse bunun için makbuz veya banka dekontu yeterli midir?

Bir de aidat dışında yine apartman için ayrıca toplanan (çatı tamiri, bahçe düzenlemesi gibi) paralar da durum aidat gibi midir?

İyi çalışmalar.
 
Ynt: Apartman aidat ve giderleri

sayın isg GVK.68/1 kapsamında bu aidatlar zaten yakıt ve apartmanın elektirik vs.giderleri olduğu için bu aidatların yarısını mesleki kazançtan gider olarak indiribilirsiniz buna kanunen izin var burda akla şu gelebilir kalorifecininde maaşı ve vs.giderleri var bu nasıl olacak gibi akla gelebilir ama bu gidelerde sonuçta yakıtla ilgili giderlerin içindedir ve bu kapsamda değerlendirmek lazım,gene evin elektriğinin yarısınıda gider olarak yazabilrisiniz,ama diğer tamir ve bakım için olan kısmın indirilmesi gider olarak yazılması kanuni değildir ve olmaz,kolay gelsin.
 
Ynt: Apartman aidat ve giderleri

Peki bunun için kesilen alındı makbuzu veya banka dekontu yeterli midir?
 
Ynt: Apartman aidat ve giderleri

sayın isg evet yeterlidir çünkü bu apartmanlar siteler VUK.nununa tabi değildir ve kat mülkiyeti kanunu kapsamında bu tür belgeleri geçerlidir ve aynı zamnda GVK.nunu açısından gider olarak geçerli bir belgedir çünkü kanunun ilgili 68/1 kısmına göre bu belgeler uygundur ve zaten banka dekontuda bu noktada geçerli olan bir belgedir,kolay gelsin.
 

Benzer konular

Üst