Apartman Dairelerindeki Ofis Sorunu

Üyelik
16 Ağu 2012
Mesajlar
4
Konum
istanbul
634 sayılı kat mülkiyeti yasasına göre apatman dairesinde faaliyet gösteren avukat ve mali müşavirler 20 şubata kadar bürolarını boşaltmak zorunda diye haberler var nereye taşınacağız birçoğumuzun ofisi apartman dairesinde bilgisi olan arkadaşlar var mı
 
25.02.2011'de Kat Mülkiyeti kanunun 24. maddesinde değişiklik yapılarak Avukatlık, SMMM ve YMM bürolarının tapuda mesken olarak kayıtlı gayrimenkullerde 25.02.2013'e kadar faaliyet gösterebilmesi sağlanmıştı. Başka bir deyişle mesken sakinlerinin bu bürolara "burada faaliyette bulunamazsın" diyemeyeceği bir düzenleme yapılmıştı. 2 sene geçici olarak yapılmasının sebebi ise aynı konunun bu 2 yıllık süre zarfında meslek kanunlarında düzenlenmesi içindi.

1 Şubat tarihinde Avukatlık Kanunu'nda konu ile ilgili değişiklik yapılması için yani meskenlerde Avukatlık Bürolarının faaliyette bulunabilmeleri için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi verilmiş. Teklif metni: http://web.tbmm.gov.tr/gelenkagitlar/metinler/178338.pdf


Bizim meslek kanunumuzda benzer bir değişiklik için bir çalışma var mıdır? Meslek örgütlerimiz bu konuda ne yapıyorlar acaba?
 
Son düzenleme:
Kat Mülkiyeti Kanunu'nun mevcut hali :

634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa Göre ilgili Madde ;


VII - YASAK İŞLER:


Madde 24 - Anagayrimenkulün, kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurulamaz; kat maliklerinin buna aykırı sözleşmeleri hükümsüzdür; dispanser, klinik, poliklinik niteliğinde olmıyan muayenehaneler bu hükmün dışındadır.
Anagayrimenkulün, kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde sinema, tiyatro, kahvehane, gazino, pavyon, bar, kulüp, dans salonu ve emsali gibi eğlence ve toplantı yerleri ve fırın, lokanta, pastahane, süthane gibi gıda ve beslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, galeri ve çarşı gibi yerler, ancak kat malikleri kurulunun oybirliği ile vereceği kararla açılabilir.

(Ek fıkra: 13/02/2011-6111 S.K 190. mad.) 1136 sayılı Avukatlık Kanununda avukatlık büroları ve hukuk büroları ile ilgili düzenleme yapılıncaya kadar meskenlerdeki avukatlık ve hukuk büroları faaliyetlerine devam ederler. Bu süre, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki yıldır. Bu hüküm 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununda ilgili düzenleme yapılıncaya kadar meslek mensupları tarafından açılan bürolar hakkında da uygulanır.

Bu karar yöneticinin veya kat maliklerinden birinin istemi üzerine bütün bağımsız bölümlerin kat mülkiyeti kütüğündeki sahifelerine şerh verilir.
 
arkadaşlar bir sorum olacak bir dükkan var burda smmm bürosu açmak istiyorum. Sahibi kira almak istemiyor kira kontratında ne yapılmalı. saçma bir soru belki ama merak ettim.
 
Üst