fonradar

apartman sitelerde çalışan güvenlik görevlisinde stopaj kesintisi varmı???

Üyelik
29 Tem 2005
Mesajlar
26
apartaman site yöneticliğnde çalışan güvenlik görevlisinde stopaj kesintisi varmı kapıcılar gelir vergisinden muaf güvenlik görevlileride muafmı yoksa gelir vergisi kesintisi yapıp stopaj ödeyecekmiyiz
 
Ynt: apartman sitelerde çalışan güvenlik görevlisinde stopaj kesintisi varmı???

Konutlarda stopaj kesintisi yok iş yeri olan yerlerde var.
 
Ynt: apartman sitelerde çalışan güvenlik görevlisinde stopaj kesintisi varmı???

Konut da olsa güvenlik görevlisi stopaja tabi.
Site yönetimine bağlı olarak çalıştırılan güvenlik görevlisine yapılan ücret ödemelerinin gelir vergisinden istisna edilmesi gerekir.

Tarih 07/01/2005
Sayı B.07.0.GEL.0.42/4213-1897/761
Kapsam

T.C.
MALİYE BAKANLIĞI
Gelirler Genel Müdürlüğü

SAYI : B.07.0.GEL.0.42/4213-1897 7.1.2005**761
KONU :

İLGİ : .............. tarihli dilekçeniz.

Yazınızda, ....... İli, ............de bulunan ............... Sitesi Yönetiminin çalıştırmış olduğu güvenlik görevlisine yapılan ödemelerden gelir vergisi tevkifatı yapılıp yapılmayacağı sorulmaktadır.

193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 23/6 ncı maddesinde, "Hizmetçilerin ücretleri (Hizmetçiler özel fertler tarafından evlerde, bahçelerde, apartmanlarda ve ticaret mahalli olmayan sair yerlerde orta hizmetçiliği, süt ninelik, dadılık, bahçıvanlık, kapıcılık gibi özel hizmetlerde çalıştırılanlardır.) (Mürebbiyelere ödenen ücretler istisna kapsamına dahil değildir.)" nin gelir vergisinden istisna edileceği hükme bağlanmıştır.

Ücretlerinin vergiden istisna edilmesi öngörülen hizmetçiler, özel fertler tarafından evlerde, bahçelerde, apartmanlarda ve ticaret mahalli olmayan yerlerde orta hizmetçiliği, süt ninelik, dadılık, bahçıvanlık, kapıcılık, kalorifercilik gibi hizmetlere çalıştırılan kişilerdir.

Bu açıklamalara göre, site yönetimine bağlı olarak çalıştırılan güvenlik görevlisine yapılan ücret ödemelerinin gelir vergisinden istisna edilmesi gerekir.

Bilgi edinilmesini ve gereğini rica ederim.

Bakan a
 
Ynt: apartman sitelerde çalışan güvenlik görevlisinde stopaj kesintisi varmı???

gelir vergisi kanununun 23.maddesinin 6.bendine göre ticari mahal olmayan yerlerde kapıcılık faaliyetinde bulunan ücretlilerin kazançları gelir vergisinden istisnadır.

saygılarımla
 
Ynt: apartman sitelerde çalışan güvenlik görevlisinde stopaj kesintisi varmı???

ilgili bent de "gibi özel hizmetlerde çalıştırılanlar" dendiği için özel güvenlik elemanlarının da kazançları vergiden istisnadır.

saygılarımla
 
Üst