Apartman Temizliği ve Sigorta Yükümlülüğü Hakkında

Merhabalar,

Biz Apartmanımızda 2 yıldır haftada 4 günün ort. yarım saat ile 1 saat arası merdiven temizliği yaptırıyorduk. Bu kişiyi 1.5 yıl kadar önce yaptığı işten memnun olmadığımız için apartmanda şikayet var artık devam etmeyeceğiz dedik. O da bizden rica etti, yalvardı okullar kapandıktan sonra çıkayım dedi. Biz de kabul ettik. En son Temmuz ayında kendisine artık devam etmeyeceğiz dedik. şikayetler devam ediyor dedik. ben zaten kendim çıkacağım bana iki ay süre verin dedi. Bizde gene tamam dedik ve Ekim ayında kendisine gene işten çıkman gerekiyor dediğimizde, benden kim şikayetçi ise ben hepsi ile görüşürüm vs dedi. yani çıkmamak için inat etti. Her cmt günü apartmana temizliğe geliyor ve hatta birkaç kez temizlik yaptığı günün ertesi yarım yamalak yaptığı işler ile ilgili resimler bile çektik. Örn. Giriş katı hiç süpürülmemiş, veya merdivenlerde lekeler var gibi elimizde de fotoğraflar var. Apartmanımız 10 daireli bir apartman ve aylık 100 TL para ödüyoruz. Sözleşme vs yok. Ve iş inada bindiği için bizi tehdit etmeye başladı. Bana tazminat verin hatta bir yerimi yaralayacağım sizin apartmanda oldu diye sizden şikayetçi olacağım gibi. Biz bu kişi benim bağkurum var sigortaya gerek yok demişti. Tabii bu yazılı bir beyan olmadığı için dediği ile kaldık. Bu durumda bizden ondan memnun olmadığımız için çıkardığımız halde biz tazminat ödemek durumunda mıyız? Bu kişiye maalesef sigorta vs yaptırmadık. Biz 100 TL aylık ödediğimiz halde ort. 2 yıl için ne kadar tazminat öderiz.

Bence asıl soru '' sigortasız çalıştırdığımız için başımıza neler gelir '' olmalıydı.

Tazminat bugünün ederiyle en fazla çalıştığı her yıl için 1 brüt asgari ücret olur.
Sigortasız çalıştırdığınız için ödeyeceğiniz ceza ise her bir yıl için 29 asgari ücret olur ki bu da her yıl için 80.000 tl gibi bir rakam demektir.