Aphb İptali Ve Yeni Verilmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yken
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yken

Katkı Sunan Üye
Bu ayki tahakkuk da yanlışlık oldu. Düzeltmek istiyorum. Tek kişi değil, herkesi iptal etmek istiyorum. Damga vergisi cezası var biliyorum.
Sırasıyla nasıl yapalacak?
Herhalde bildirge evvela iptal edilecek, bu belgeyi sil kısmını tıklıyorum birşey olmuyor. Adım adım ne yapılacağını açıklayabilir misiniz?
önce iptal verip sonra ek mi vermemiz gerekiyor? Hangi sırayla ne yapacağımızı tarif edebilir misiniz?

Dediğiniz gibi yapacaksınız. Bildirge iptal etme bölümüne girin. Oradan ilgili dönemi seçin karşınıza bildirge gelecek. Bu belgeyi sil deyin. Karşınıza bildirgedeki kişilerin olduğu liste gelecek. Oradan tüm hepsine tik koyun. İptal onay ekranına geç deyin. Sonra iptal edin bildirgeyi.

Daha sonra ek bildirge göndereceksiniz.

malesef olmuyor.
Normal ve emekliler var bu işyerinde. Normali bir şekilde iptal ettim. Görüntülemeye bakınca Normal için ASIL ve İPTAL 2 bildirge var. Emekllier için bir ASIL var. Tekrar oluşturuyororum xml'i. Xml dosya transferi kısmında yükleyince kabul etmiyor. Gönderilen XML Dosya İçerisinden, Onaylı/Hatalı Belgeler Çıkarılmıştır. Hatası veriyor.
ASIL GİRİŞDEN girip, birkaç şey seçiyorum Belge türü, kanun seçiyorum. Devam seçiyorum, bir mesaj geliyor tamam diyorum. Bildirge Daha Önce Girilmiş ve Onaylanmış. Tekrar Giriş Yapılamaz! hatası çıkıyor.
EK GİRİŞDEN aynı şeyleri yapıyorum. Bu sefer kişilerin Pekleri falan çıkıyor. onayla diyorum hata var diyor, hatayı göstermiyor, onayla kısmı aktif olmuyor.
İPTAL GİRİŞE bakıyorum burda normal çalışanlar iptal gözükmüyor.
Yapamardım gitti. SGK'ya dilekçe versem burdaki herşiy boşaltırlanr mı?
Ya da en kestirmeden nasıl tahakkuku yapabilirim, bir türlü yapamıyorum çünkü.

SGK günü geçmeden işlem yapmaz. Günü geçince de cezalı yapar. Hem normal olanları hem emekli olanları iptal edeceksiniz ikisini de. Sonra hem normal olanlar için hem de emekli olanlar için ayrı ayrı "ek" bildirge göndereceksiniz. Olması gerekiyor bu şekilde yapınca veya bir hata varsa söylemesi gerekiyor hatanın ne olduğunu.

Güveniniz olursa eğer verin şifreleri bir bakayım diycem ama siz bilirsiniz.