C
champell59
Ziyaretçi
Sevgili üstadlar, araştırma geliştirme giderleri hakkında sizlerden biraz bilgi almak istiyorum. Ar-Ge giderlerini malüm 750 hesapta topluyoruz. Dolayısıyla 750 hesap gider hesabı olduğu için vergi matrahının hesaplanmasında gider değeri taşıyor ve matrahı azaltıcı bir unsur. Kurumlar Vergisi kanununda kurumlar vergisi matrahının hesaplanmasında ayrıca indirilecek giderler kısmında Ar-Ge giderlerinin %40 ının beyannamede ilgili stünda gösterilmek şartıyla indirilebileceği belirtiliyor.
Zaten 750 hesapla gider olarak yazılan Ar-Ge giderlerinin beyanname üzerinde belirtilmek suretiyle tekrar mı %40 ı düşülüyor?
Yoksa 750 hesaba kaydedilen Ar-Ge giderlerinin %40 ı beyanname üzerinde matrahtan indiriliyor, geri kalan kısmı KKEG değeri mi taşıyor?
Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar...
Zaten 750 hesapla gider olarak yazılan Ar-Ge giderlerinin beyanname üzerinde belirtilmek suretiyle tekrar mı %40 ı düşülüyor?
Yoksa 750 hesaba kaydedilen Ar-Ge giderlerinin %40 ı beyanname üzerinde matrahtan indiriliyor, geri kalan kısmı KKEG değeri mi taşıyor?
Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar...