fonradar

Araç Satışında Birikmiş Amortisman

Üyelik
9 Nis 2009
Mesajlar
83
26/02/2009 tarihinde alınan binek taşıta 6 aylık 1.993,20 amortisman ayrılmıştır.Yanlız 6.ay tamamlanmadan 20/05/2009 tarihinde araç satılıyor.satış kaydındaki birikmiş amortismanını hesaplarken 5.ayı tam mı hesaplayacağım? nasıl 2.ayı tam aldıysam satarkende sattığım ayın amortismanını tam mı alacağım.yardımcı olursanız sevinirim.tşk...
 
Ynt: araç satışında birikmiş amortisman

26/2/2009 alınan taşıt için ilk 3 aylık geçici v. dönemi için 2 aylık kısıt amort. yazmalısınız. Eğer her ay amort kaydı yapmıyorsanız 20/5/2009 sattığınız için 2. geçici dön. için amort ayırmamalısınız. Eğer her ay aylık yapıyorsanız en son 4. ay amort kaydı yapmalısınız.
 
Ynt: Araç Satışında Birikmiş Amortisman

Slm

Herhangi bir amortisman hesaplaması yapmayacaksınız.

Atik satıldığı yıl amortisman ayrılmaz.

(Danıştay kararı varmış ayrılır diye . Kar Zarar açısından farkeden bir şey yok ama danıştay bu yönde karar vermiş .)



Kolay gelsin
 
Ynt: Araç Satışında Birikmiş Amortisman

Merhaba.
Kıst amortisman yönetemi kullanılacağı için şubat ayı 30 gün üzerinden değerlendirilerek 2 ve 3.aylar için amortisman ayrılır.2.geçici vergi döneminde 30/06 tarihinde böyle bir araç zaten firmanın aktifinde olmadığı için amortisman ayırmayacaksınız. 1.dönemde de ayırdığınız amortismanı zaten çıkış kayıtlaınızda 257 den düşeceksiniz.Kolay gelsin.
 
Ynt: Araç Satışında Birikmiş Amortisman

ama satılacağını bilmediğim için 2 aylık ayırdım ilk geçici vergide?
 
Ynt: Araç Satışında Birikmiş Amortisman

ok.yani şimdi satış kaydını yaparken ilk geçicideki rakamımı düşücem yoksa 5 aylık mı? yani satışa kadarki olan 5 aylık mı?? ben burda takıldım.6.ayı zaten hesaba katmıcam.
 
Ynt: Araç Satışında Birikmiş Amortisman

Satış yapıldığı için artık amort hesaplamayacaksınız. Satış kaydı ile beraber 254-257 hesaplardan bu taşıtı çıkarmış olacaksınız.
 
Ynt: Araç Satışında Birikmiş Amortisman

Merhaba,
Satışın yapıldığı ay için (ay sonunda envanterde görünmeyeceği için) amortisman ayırmayacaksınız.
 
Üst