Aracılık ve sorumluluk sözleşmesi hakkında

arkadaşlar 17.03.2012 tarıhinde işi terkeden mükellefin sözleşmesini 20,04,2012 de süresi sona ermiş olarak 24,04,2012 de bildirdim. şimdi burada cezayı yazarken kanunu okuyorum diyorki sözleşme süresi bittiginde veya fesih tarihinden itibaren 15 gün diyor mükellefin mükellefiyeti terk tarihinden bahsetmiyor. Şimdi başına gelen veya bilgisi olan varsa yorumlarınızı bekliyorum. sizce ceza uygulanır mı uygulanmaz mı

Ynt: Aracılık ve sorumluluk sözleşmesi hakkında

Evet.İdareye göre malasef uygulanır.

Peki Mohicans bu durumda ceza uygulaması 340 Nolu VUK'a aykırı değil mi? Nasıl uygular idare kendi yayınladığı tebliğe aykırı olarak cezayı?

Bence uygulanmaması lazım çünkü mükellef işe başlayınca hemen sözleşme imazalamadığıımız gibi işı bırakıncada hemen sözleşmeyi iptal etmemiz gerekmez zaten süreli yapmışız süre bitince kenidilğinden fesh oluyor ve bildirim yapıyoruz işin aslı bu durum bana biraz karışık geldi maliyenin de bu konuda ne yapacağını bildiğini zannetmiyorum.

koraykarakaya ' Alıntı:
Peki Mohicans bu durumda ceza uygulaması 340 Nolu VUK'a aykırı değil mi? Nasıl uygular idare kendi yayınladığı tebliğe aykırı olarak cezayı?
405 göre uyguluyorlar. Mükellef işini terk ettiğine göre sözleşme sona ermiş sayılır. Dolayısıyla mükellefin işi terk tarihinden itibaren 15 gün içinde bildirilmesi gerekir.
İdarenin görüşü bu yöndedir