fonradar

Aralık 2021 Ayna E-Arşiv Fatura Düzenlenmesi Hk

kdryksk83

Katkı Sunan Üye
Üyelik
28 Nis 2014
Mesajlar
153
Konum
izmir
Merhabalar 18.12.2021 tarihinde 40.000 TL lik e arşiv fatura düzenledik, fakat fatura alıcı vergi nosu yanlış yazılmış. Fatura iptal ve itiraz süresi geçtiği için e-arşiv faturayı nasıl iptal edeceğim ve yenisini de yine Aralık ayına mı düzenlemeliyiz yoksa Ocak ayına mı düzenlemeliyiz. 189 u aradığımda Aralık ayına düzenleyebileceğimi söylediler ama herhangi bir inceleme de usulsüzlük olacağını bildirdiler. Bir de aksi gibi bu fatura yurtdışı hizmet faturasıydı, iade talebimiz de nasıl bir sıkıntı doğar?
 
Noterden e-arşiv fatura iptali yaptırabilirsiniz.Faturayı ocak ayına kesmelisiniz , Aralık ayına düzenlerseniz yazdığınız gibi usulsüzlük cezası kesilebilir
 
Merhaba,

Benim de Faturalarla ilgili bir sorum olacakti 08.12 ta Ithalata iliskin Yuklenici firma yanlislikla herhangi bir Hizmet almadigimiz halde bize Fatura kesti.Dolar olarak. Fatura itiraz suresi gectigi icin itiraz edemedik. Iade Faturasi kesin dediler iade de kesmedik bununla ilgili nasil islem yapmaliyim?
720.60 USD Aralik ayinda kayitlarima almam gerekiyor ama sonrasi icin nasil islem saglayacagim hicbir fikrim yok. Sanirim iade kesilmeli?
 
Üst