Aralık' da gelebilecek maliyet muhasebesi konuları nelerdir.?

merhaba arkadaşlar

çok az zamanımız kaldı bildiğiniz gibi..daha fazla ayrıntılara girmek anlamında aralık sınavı için nokta atışı yapabileceğiniz konular hangileri...

benim tahminim

satışların maliyeti yevmiye kayıtlı olabilir
sipariş maliyet

Ynt: aralık da gelebilecek maliyet muhasebesi konuları

Aynen dostum. Kesinlikle katılıyorum. Safha maliyet sistemi son 3 sınavda 2 kez çıktı. Aynı şekilde dağıtımlarla ilgili soru da son 3 sınavda 2 kez çıktı. Bu sınavda %99,99 Satılan Mamul Maliyet tablosu ile ilgili bir soru çıkacak. 2. soru da bana kalırsa %60 GÜG lerinin tahmini yüklemesi %40 da Sipariş Maliyet yöntemi ile ilgili olacak.

umarım dediğiniz gibi bu kolay konulardan gelir..

2 safhalı bir soru veya sapma hesaplama gelirse işler değişir..

Bence sipariş ve bileşik maliyetin gelme olasılığı var,satışların maliyeti de gelebilir...

arkadaşlar mazeret sınavında 3 soru sormuşlar smt,tüketimiş malzeme maliyeti ve planlı dağıtım temmuz ayında

Ynt: Aralık' da gelebilecek maliyet muhasebesi konuları nelerdir.?

hep aynı 2 dönem geldi gelmez diyorlar pat aynı konu sonraki dönem çıkıyor.

sipariş maliyeti şimdiye kadar pek çıkmmamış bence gelmez. safha sorusu gelmezse matematiksel yada kademeli dağıtım diğer soru smmm tablosu yada standart maliyet olabilir.

Bizede dersanede hoca 3lü matematiksel dedi kafamızı allak bullak etti. Gelme ihtimali yüksek olanlar sipariş,satışların maliyeti ve 3lü matematiksel diyor.

3 lu matematıksel nasıl oluyor ya

consultant ' Alıntı:
3 lu matematıksel nasıl oluyor ya

Matematiksel dağıtım. 3 tane yardımcı gider yeri oluyor. Ha bire birbirlerine verip duruyorlar. O kadar kasarlarsa işimiz yaş.

bize de dershanede hoca matematiksel 3 lü olmaz dedi 3 lü olursa matematiksel yapılma ihtimali yokmuş bende anlamadım şimdi 3'lü matematikseli ???

üçlü matematiksel var hatta 30 mart 2008 de sorulmuş isterseniz bir inceleyin zor gibi görünüyor ama aslında kolay bir konu.
Üstüne satışların maliyeti çok dillendi ama ondada çok zor sorma şekilleri var satışların maliyeti geleceğine sahfa gelse bence on kat daha iyi en azından formülleri koyup azda olsa puan alma imkanımız olur.

2008/Mart sınavında sorulmuş 3 lü Matematiksel Dağıtım ile ilgili soru. İsterseniz bi bakın. :)

3 lü matematikselin içinden çıkamadım. inşallah çıkmaz bu dönem...

arkadaşlar üçlü dağıtımda bilinmesi gereken matematik bilgisi aslında , 2li dağıtım varken 3lü dağıtımı sorarsa o adamın iyi niyetinden şüphe ederim..

üçlü dağıtımda anlaşılmayacak birşey yok sadece çözümü biraz uzun ve işlemsel hata yapma oranı yüksek

Şu 3' lü matematiksel konusu acayip canımı sıkıyor. Benim gittiğim dershanede de hoca 3' lü matematikseli anlattı ama odanın verdiği kursta Mustafa ÇANAKÇIOĞLU hoca demişti ki 3' lü sorarlarsa kağıdı verin çıkın yapamazsınız. Umuyorum öyle bir şey yapmazlar, bir de şu herkesin bahsettiği akordion teorisi var. Bir sınav zor, sonraki sınav kolay. Temmuz sınavı zor olduğuna göre bu sınav kolay olur değil mi arkadaşlar iyi şeyler konuşalım çok gerginim ben zaten son hakkım maliyetten 50 almam lazım off off...

Afedersiniz ama o odadaki hoca içinde yok devenin nalı diyeceğim. Bizim kurstaki hoca sınavda çıkmış olan 3lü matematikseli 5 dk da çözdü 2 tanede çözüm yöntemi gösterdi istediğinizi yapın dedi. Ortada çokda büyük bir sorun yok epi topu 3 bilinmeyenli denklemi 2 ye düşürücez sonra onuda teke düşürücez.
Yok kağıdı verin çıkın o hocada saçmalamanın ötesine gitmiş, 60 puanlık soru 3lü matematikselde çıksa rahat yapılır yani ilkin yararlanma oranlarını açık açık gösterin, sonra formülleri oluşturun hoca ona bile biraz puan verir en sonda iş matematik bilgisine kalıyor ordanda 3 bilinmeyeni 2 ye onuda 1 e düşüreceksiniz. en sonra dağıtım oranlarına göre ki onlarıda ayrı ayrı göstererek dağıtacaksınız bitti gitti yok kağıdı bırakın gidin adam konu anlatmamak için işin cılkını çıkarmış.

bizim kurstaki hocamız aralıktaki sınavın temmuzdakinden daha kolay olacağını söyledi çünkü temmuzdaki çok zormuş daha zorunu sormazlarmış, mış muş diyoruz da bu komisyonun işi belli olmaz ama bende daha kolay olacağına inanıyorum, umarım herkesin bildiği yerlerden gelir sorular sınava girecek olan kişilere başarılar dilerim, umarım son girişleri olur ( kötü bi anlam çıkarılmasın geçerler anlamında :) )

maliyet muhasebesinin her konusunu seviyorum fakat şu üçlü matematikselden nefret ettim. muhasebe sınavımı maliyet
sınavımı.. inşallah sormazlar.

elinde deha maliyet kitabı olup maliyet sınavını vermiş olan arkadaş kitabı bana gönderebilir.

bir arkadaş ornekleyerek kolay yoldan anlatsa ya su 3 lu dagıtımı