Aralık' da gelebilecek maliyet muhasebesi konuları nelerdir.?

Ynt: Aralık' da gelebilecek maliyet muhasebesi konuları nelerdir.?

arkadaşlar nasıl gidiyor çalışmalarınız ?
benim , maliyetten 3. girişim olucak ama ne yazıkki yine hiç çalışamadan gireceğim
bi taraftan iş , bi taraftan ev , bi taraftanda dersleri yürütmek çok zormuş.
aklı olan evlenmeden bütün derslerini versin

zerrin82 ' Alıntı:
benim , maliyetten 3. girişim olucak ama ne yazıkki yine hiç çalışamadan gireceğim

:D, hadi hayırlısı.. Az kalmış arkadaşlar, bol bol soru çözmeniz sınavda pratiklik kazanmanız, pratik düşünmenize etki edecektir. Hiç konu bakmasanız bile maliyette başarının anahtarı soru çözmek.

Bu arada matematiksel 3'lü dağıtım için tek püf noktası matematiksel denklemi kurmak.
Denklemi kurarken de yardımcı gider kaleminin dağıtım anahtarında belirtilen toplam sayıyı, kendi hariç diğer gider yerlerine ( esas ve yardımcı gider yerlerine) oranlamak. Daha sonrada geriye denklemi çözüp 2.dağıtımı yapmak kalıyor.

gelebilecek sorular için bir tahmin yürütecek olursam ,

1.Tam Maliyet-Değişken Maliyet-Normal Maliyet sorusu.
2.Safha..

umarım bunlardan gelir...

AKINB ' Alıntı:
gelebilecek sorular için bir tahmin yürütecek olursam ,

1.Tam Maliyet-Değişken Maliyet-Normal Maliyet sorusu.
2.Safha..

Son 2 sınavdan birinde gelmiş konular bu. Özellikle safha son 3 sınavdan 2 sinde geldi. Uzun zamandır sorulmayan

1.)Sipariş Maliyet sistemi bence gelmesi en muhtemel konu.
2.)DİMM, DİG, GÜG sapmaları alternatif de Sat.Mamul.Maliyeti tablosu ile GÜG lerin tahmini yüklenmesi. Soruların bu 4 konunun dışına çıkacağını tahmin etmiyorum.

sakalak ' Alıntı:
hep aynı 2 dönem geldi gelmez diyorlar pat aynı konu sonraki dönem çıkıyor.

sipariş maliyeti şimdiye kadar pek çıkmmamış bence gelmez. safha sorusu gelmezse matematiksel yada kademeli dağıtım diğer soru smmm tablosu yada standart maliyet olabilir.

vay be ne tahmin yapmışım dediğim gibide çıktı. inşaallah sonucu müsbet olur.

Maliyetteki en stratejik hata,

Bunu geçen dönem sordular bu dönem beklemiyoruz arkadaşlar diyen dershane hocasına inanmaktır:)

zerrin82 ' Alıntı:

bende aynı şeyi düşünerek hareket ettim ve evlenmedim daha doğrusu evlenemedim galiba :D gerçekten zor işin canım allah kolaylık versin

battibalikyangider ' Alıntı:

Bunu geçen dönem sordular bu dönem beklemiyoruz arkadaşlar diyen dershane hocasına inanmaktır:)
aynı düşüncedeyim bende seninle belli olmuyo gerçekten neyin geleceği ama sipariş maliyet ve smm tablosu ağırlıklı gibi gözüküyo

alev34 ' Alıntı:
battibalikyangider ' Alıntı:

aynı düşüncedeyim bende seninle belli olmuyo gerçekten neyin geleceği ama sipariş maliyet ve smm tablosu ağırlıklı gibi gözüküyo

gözüküo yu bosver sen simdi.
bütün konuları hatmetsinler

bu konuda eksiğim ben bilmiyorum etmiyorum diyen arkadas varsa ve istanbuldaysa
guvendiğim tek hocayı tavsiye edebilirim. onu da burdan edemem ozele yazsın.

zerrin82 ' Alıntı:

valla zerrin hanım bu sınavı kazanacaksanız ev yemek işi düşünmeyeceksiniz. ben aynısını yaptım eşimle birlikte girdik yeterlilik sınavlarına evimin halini görmen gerekirdi bekar evine dönmüştü :)

denetimzede ' Alıntı:
zerrin82 ' Alıntı:

valla zerrin hanım bu sınavı kazanacaksanız ev yemek işi düşünmeyeceksiniz. ben aynısını yaptım eşimle birlikte girdik yeterlilik sınavlarına evimin halini görmen gerekirdi bekar evine dönmüştü :)

Konuları paylaştınız mı?:D Soyisimleriniz de tutuyor..

arkadaşlar maliyette herşeye çalışın konu ayrımı yapmayın..... benim gibi olursunuz ....
yani kağıdı görüp hüngür hüngür önce ağlarsınız sonra başlarsınız çözmeye... gerçi ben geçtim ama göz yaşlarından kağıttaki yazılar aktı heppp... yaşasın göz yaşlarım :)

Maliyette son dönemlerde matematiksel dağıtımı çok sordular ama yinede ona bile gelmez diyemem cidden her an herşey olabilir bi hoca var marmarada kapıda ders anlatıyordu hatta onu çok övüyorlar olmazsa ona gidicem ki umarım olur

ayyuk ' Alıntı:
Maliyette son dönemlerde matematiksel dağıtımı çok sordular ama yinede ona bile gelmez diyemem cidden her an herşey olabilir bi hoca var marmarada kapıda ders anlatıyordu hatta onu çok övüyorlar olmazsa ona gidicem ki umarım olur

kapıda ders mi anlatıyo şovmu yapıyo ben onu gördükçe bana afakanlar basıyo. adam dersmi anlatıyo istanbulumu fethediyo anlamadım ? anlatabilecek olan varmı?

denetimzede ' Alıntı:
ayyuk ' Alıntı:

kapıda ders mi anlatıyo şovmu yapıyo ben onu gördükçe bana afakanlar basıyo. adam dersmi anlatıyo istanbulumu fethediyo anlamadım ? anlatabilecek olan varmı?

Sorma aslında itiraf etmek gerekirse bende henüz onu o kapıda koyun gibi dinleyebilen bir hikmete erişemedim ama benim durumum kritik 60 puanlık soruyu yapabildim 40 lıkta başladım ama sonuç yoktu ne olur bilmiyorum bi arkadaş o hocayı övdü durdu çaresizlikten kağıda bile ağlayabilirim inan :)

denetimzede ' Alıntı:
ayyuk ' Alıntı:

isim vermiyim diyorum ama açık açık yazayım.
Efsane (Yuce ay) hoca hayatımda gördüğüm en iyi maliyet hocasıdır.

Tesmerine de gittim dehasına da gittim. Maliyetin M'sini anlamam anlamayı da reddederim sevmem illet olurum.
Bu hoca gerçek anlamda işinde uzman birisidir.
2 univde ders verir DR'dur. Bizim yeterlilikler konusunda artık aşmıştır.

sınavı bir şekilde kazanamazsanız bir sonraki kurstan asla ücret almaz.
insan olarakta dünyalar iyisidir.

birşekilde kendisinden olumsuz elektrik aldıysanız, 1 dersine katılmanızı öneririm.

not: hocayla şahsi hiçbir ilişkim yoktur. ismen beni tanımaz. fakat oraya buraya dava açan çocuk derseniz direk hatırlar. çok arkadaş gönderdim, sağolsun ben aradığımda inebileceği dip fiyatlara da iniyor.

okul önünde ders anlatmasının 2 yönü var 1 yeni öğrenci kazanmak.
2 kendi öğrencilerine son kez tekrar etmek. orada yaptığı cok hızlandırılmış bir tekrardan ibaret...

biz ders alırken bile defalarca kişi gelip sırf bahcede anlattığın için geçtim diyerek teşekkür etti.

istanbul dışından gelenlere cuma günleri ordan burdan toplayıp gece 2lere kadar ücretsiz olarak bu dersi anlatmıştır.

ben böyle tanıdım. bu kadar tanıdım. bunun dışındaki her fikre de saygılıyım elbette, herkes farklı değerlendirebilir bir insanı.

ayyuk arkadaşımız rahatlıkla gidebilir o zaman. arkadaşa nerede ders verir bi söylede maliyetle ilgili hoca yardımcı olabilirse ii olur.

battıkbalıkyangider gerçi mesaj da attım ama dediğim gibi hocanın alanında başarılı olduğunu birkaç arkadaşımdanda duydum umarım ihtiyacım kalmaz ama olursa irtibata geçmeyi düşünüyorum

inşallah ihtiyacın kalmaz. bu arada batı balık yangiderre geçmiş oslun