Aralıkta Maliyet İçin Hazırlananlar

kubil

Katkı Sunan Üye
Üyelik
20 Ara 2009
Mesajlar
254
nasıl bir yol izleyeceksiniz maliyet muhasebesi için öncelikli konularınız varmı
 
ben 2.hakkımda bu dönem verdim sınavı maliyeti martta ilk hakkımda vermiştim ve kolaydı. ama ona rağmen 100 lük kağıt vermeme rağmen 50 ile geçtim.
çok puan kırmaya başladı sayısalcı hocalar. imkanın varsa kursa git dehayı öneririm. yada aynı kursun kaynaklarıda olabilir.
 
offfffffff kursa gitme vakti geçti
hızlandırılmış varsa belki o ama . iş-ev-çocuk-derken nasıl olacak. kursa vakit oda ayrı
 
odanın kurslarına yakın bır bölgede oturuyorsan eger odanın son 1 ay hızlandırılmıs kursları oluyo.fıyatıda cazıp.şirinevlerdekı hoca ıcın de ıyı dıyorlar.
 
Maliyet hocası gerçekten çok kasıyor bende 100 lük kağıt diye verdim 50 ile geçirmişti. diğer derslerden analizcide kasıyor. sınavları verdim smmm oldum ama inanın nasıl verdim bende ölçemiyorum. ilginç bir sonuç sistemi var allah herkesin yardımcısı olsun.
 
kartal da oturuyorum.
en yakın yer kadıköy
gidebilirm aslında ama ,hemen program yapmam lazım.
aslında maliyeti 1 hafta çalıştım. şimdi başlasam ,osru çözerek sonuca ulaşabilirm. konuları da tekrar etmiş olurum . bu sayede geçebili miyim ,acaba bilmiyorum
 
konulara hakımsen eger zaten ıs soru çözmede.bol bol soru cozmek gerekıyor.bende kaldım malıyetten.ve sadece soru çözerek hazırlanıcam .
 
konulara hakımsen eger zaten ıs soru çözmede.bol bol soru cozmek gerekıyor.bende kaldım malıyetten.ve sadece soru çözerek hazırlanıcam .

bütün fikri olanlar .son 10 yılın sorularını çöz diyor.
en son çıkan son 10 yılın soru kitabını almam lazım.
sanırım oda tesmer de.
bakacağım şimdi.
internettn. nereden alabilrim diye
 
bende maliyetten akldım.Şok geçirenlerdeydım soruları görünce.Geçen arkadaşları tebrık edıyorm öncelıkle.Kaynağa ihtiyacım var yardımcı olurlarsa sevınırım
 
Merhaba,

İlk kez Temmuz sınavına girdim. Sınava yaklaşık 3 ay önce çalışmaya başladım. Öncelikle sizlere tavsiyem kesinlikle kendinizi strese sokmayın. Ben günlerce, gecelerce ders çalıştım. Son haftalarda yaşamadım diyebilirim. Ve bu bana ağır geldi. Sınavdan bir gün önce hastanelik oldum. Hem sağlığım gitti hemde derslerin çoğundan kaldım. Çok çalışmaktan sınava girdiğim gün resmen kilitlendim. Kitap yüzü açmayan ve rahat olan arkadaşlarımın daha başarılı olduğunu gördüm. Özellikle size tavsiyem konudan ziyade bol bol soru çözün. Konuları en ince ayrıntısına kadar bilseniz bile neyi nerede kullanacağınızı bilmediğiniz takdirde soruları çözemiyorsunuz. Özellikle bu işin içinde olan arkadaşlar(muhasebe bürolarında çalışanlar özellikle)hiç korkmayın. O insanların çok az çalışarak 7/7 yaptıklarına şahit olduk. Konuyu bilmeseler bile yaptıkları yorumlarla dersleri kolaylıkla verebiliyorlar.

Aralık ayında sınava girecek arkadaşlara şimdiden başarılar.
 
Sayın Nurbanu
Sıkıntınız Maliyet Muhasebesi ise size dersaneye gitmenizi öneririm. Çünkü kitaplarda neyin nereden geldiğini anlamak bazen zor olabiliyor. Madem Kartalda oturuyorsunuz size Kadıköy Bilge Eğitim Kurumlarından Maliyet Muhasebesi hocası "Zafer" hocadan ders almanızı öneririm. Bilge dersanesine tek derse kayıt olunabiliyor ama şimdi kaydolsanız çok geç oldumu bilmiyorum. Zafer Hocanın derste çözdüğü sorulardan ikiside birebir aynen 15 Temmuzda Maliyet sınavında çıktı sadece rakamları farklıydı. Aklınızda bulunsun...
 
yaptığım inceleme sonucu bu dönem maliyetten satışların maliyeti tablosu ve gelir tablosunu düzenleyin diğer sorununda dağıtımlardan yada kapsamına göre maliyet sorusu olma ihtimali çok yüksek birde işçilik sorusunu yapın yevmiye kaydını yapın da olabilir
 
Satılan malın maliyeti bence artık gelirse 2013de gelir.Adam uç yerlerden soracağını kanıtladı. bir soru artık dağıtımlardan geleceği kesin inş. krema sorusu var 2010 veya 2009 da sorulmuş onun gibi bir şey gelmez.
 
dağıtımlardan gelecek gibi ama karışık bir soru soracaklarını sanmıyorum sonuçta 1 soru 2 soru a ve b şıklı oluyo 2 soruda satışların maliyeti gelir tablosu olacağı içime doğuyo :)
 
Arkadaşlar kesinlikle maliyet dersini gözünüzden büyütmeyin benim okul hayatım boyunca en korktuğum ve en çok çalıştığım ders hep maliyet olmuştur ve inanın en yüksek notlarımıda bu dersten almışımdır şimdi maliyet dersi için kesinlikle ya kursa gidilmeli yada kurstan kaynak tahsis edilmeli ben kursa gidilmesinden tarafım maliyet muhasebesi genelde insana çok karışık gibi gelir ilk baktığın zaman ama işin içine girmeden konu ayırımı yapmadan bir örneği 4-5 defa çözmeden öğrenemezsin.Maliyet muhasebesinde kesinlikle şu çıkar bu çıkar diye ayırım yapmayın benim yapan arkadaşlarımın hepsi kaldı kurstan ben genel çalıştım ve inanın çok korkmama rağmen çok rahat geçtim 100 alacağım dersten 60 ile geçtim.Kesinlikle çok örnek çözmek lazım maliyet muhasebesinin üstünde 1 hafta yoğunlaşarak çalıştınız mı Allah'ın izni ile yapamayacağınız soru olmaz.Birde maliyet muhasebesini asla son haftalara bırakmayın çünkü maliyet muhasebesi o şekilde asla öğrenilmez son hafta sadece hatırlatma babından bakılır o süreye kadar bol örnekler işi bitirmek lazım.
 
100 almak için ise evet :) o kadar soru çözerseniz helal olsun :ıslık:
 
haftasonu maliyet hocasıyla görüştüm. son 10 yılın sorusunu çözmek mantığını kavramak için yeterlidir ama sınav için yeterli değil mutlaka başka kaynaktan takviye edilmesi gerekir. yurdakul çaldağ ın kitabı sadece soru bazlı bu soruları çöz ordanda destekle bilgilerini mutlaka dedi. bilginiz olsun :)
 
Arkadaşlar merhaba aşagıdaki sorunun cevabını bilen varmı acaba ?

Satışları 37.500 tl
Toplam Değişken Maliyetleri 18.750
Toplam Sabit Maliyetleri 7500
Satış İskontoları 2500 tl olan işletme ürettiği 2500 birim A malının tamamaı satılmıştır.Bu bilgilere göre işletmenin başabaş noktası kaçtır


Şimdiden herkeze teşekkürler​


 
Birim Satış Fiyatı=(37500-2500)/2500=14-TL
Birim Değişken Maliyet =18750/2500=7,5-TL
YY*(14-7,5)-7500=1154 Adet
 

Benzer konular

Üst