Arsa alış ve satışı

Ticari Faaliyetle uğraşan (emlakcılık ve inşaat haricinde) kurum veya gelir vergisi mükellefi Özel İdareden % 18 kdv. ödenerek satın aldığı arsaya ödediği kdv. yi indirim konusu yapılabilirmi ?
Bilahare bu arsa satıldığında hesaplanan kdv. tahakkuk edermi ?
Gelir ve Kurumlar Mükellefi açısından ayrı ayrı incelenirse sevinirim.
Sevgi ve Selamlarımla.

Şükrü ERGÜL' Alıntı:
@erzincanli,

Soruyu sormadan önce Arama Motoru nu kullanmanızı öneririm.

Benzer bir soruya verilen cevap

Saygılar.

Sayın Şükrü ERGÜL Kardeşim;
Bu arsa özel idareden alınıyor, özel idare VUK yönetmeliklerine tabi olmadığını biliyorum. Buradan alınan arsa için ödenen kdv. nin hesaplara 191 olarak intikal ettirmek doğru olurmu? diye merak ediyorum.
Arsanın Alımında, İhale sonrasa belirlenen Arsa bedeline mukabil hesaplanan % 18 kdv. Makbuz Karşılığı Vergi Dairesine yatırılıyor. Yatırılan bu kdv. tutarı arsa bedeline ilave edilerek 250 hesaba borç yazılabilir diye düşünüyorum.
İlginize teşekkür ederim. Selamlar

Sevgili Meslektaşım,

Belediyeler, Köyler, İl Özel İdareleri vb. tüzel kişilikler VUK hükümlerine tabi olmadığı için bu kuruluşların yapmış oldukları teslimlerde fatura kesmesi beklenemez.

Bu kuruluşlar yapmış oldukları satışları makbuz vb. gibi evraklarla belgelerler.

İl Özel İdareden almış olduğunuz arsa karşılığında ödenen KDV'yi göğsünüzü gere gere indirirsiniz.

Düşünün ki ithalde ödediğiniz KDV makbuzla tevsik edilirken indirebiliyorsunuz.

Ynt: Arsa alış ve satışı

Merhabalar
Benim Bu konuda sizlere bir sorum olucak...
Yanıtlarsanız çok memnun olurum...
İyi Çalışmalar

İki ortaklı bir adi ortaklık şirketim(Şahıs ortaklığı) var...Ve yapılan işin niteliği bina inşaatı,inşaat ticareti ve müteahhitlik...
Bina inşaatı yapmak üzere Ticari faaliyeti olmayan herhangi bir şahıstan bir arsa aldım ve bedeli 100.000 TL
Ancak bazı sebeplerden ötürü inşaata devam edemiyorum.Arsa bedeli olarak aktifimde duran arsayı satabilir miyim? Kdv'ye tabi miyim? Eğer tabi isem Kdv oranı % kaç olur?