fonradar

Artık Haftada Yapılan Eksik Saat Ve Fazla Mesai Hk.

Üyelik
25 Haz 2015
Mesajlar
2
Konum
İzmir
Herkese merhaba,

Saatlik ücretli haftalık çalışma hesabı yapılan bir işyerinde artık haftada kalan günlerde yapılan eksik saat hangi aya tahakkuk ettirilir?

Örneğin:

29 Haziran Pazartesi - 7,5 saat çalışma
30 Haziran Salı - 5,5 saat çalışma (-2 saat eksik saati bulunuyor)
01 Temmuz Çarşamba - 7,5 saat çalışma
02 Temmuz Perşembe-10,5 saat çalışma (+3 saat fazla çalışma)
03 Temmuz Cuma - 7,5 saat çalışma
04 Temmuz Cumartesi - 7,5 saat çalışma
05 Temmuz Pazar - Hafta Tatili

Personelin -2 saati Haziran ayı maaşından mı kesilir yoksa artık hafta olan 29-30 Haziran'da kalan eksik saat veya fazla çalışma süreleri haftalık çalışmasının 45 saati tamamlayıp tamamlanmadığı görülmek için beklenerek Temmuz ayı maaşında mı tahakkuk ettirilir?

Konu hakkına görüş ve önerilerinizi rica ederim.

Şimdiden teşekkür ederim.
 
Tekrar merhaba,

Görüşünüz için teşekkür ederim. Konuyu daha açabilmek adına şu şekilde açıklamak isterim.

Yukarıda çalışma saatleri yazılan tablo eğer ayın son haftası değilde 1 hafta öncesinde yukarıdaki gibi çalışmış olsaydı kişiye 1 saat haftaiçi mesaisi ödemesi yapılacaktı.
Ancak kişi ayın son haftasında (haftanın 2. gününde ay bitiyorken) eksik saati var. Eğer maaş ödeme günü ayın 7 si olsaydı bu durumda haftalık 45 saatin üzerinde kalan 1 saati Temmuz ayında ödüyor olacaktık. Ancak bu durumda kişinin Haziran ayında ücretinden 2 saat kesip, Temmuz ayında tüm haftalık çalışmasına bakarak 1 saat FM1 ödemesi yapıldığında sanki bana 2 defa kesiliyormuş gibi geliyor.

Şirketlerde uygulamalar nasıl yapılıyor gerçekten bu konuda görüşlere ihtiyacım bulunuyor :(
 
Ay içindeki haftanın son hafasına artık hafta demeyelim,zira bu haftanın son 2 günü içinde bulunduğumuz ay a aittir,buna göre kesilmesi gereken 2 saat var ise bu ayki ücretinden kesebilirsiniz,sarkıtmanıza gerek yok.maaş ödemesi ister bir yada üç,beş olsun farketmez.her ay içindeki hareketler o ay bazında ele alınmalı ve sonuçlandırılmalıdır.
 
Üst