fonradar

Asgari Geçim İndirimi

Üyelik
2 Ara 2006
Mesajlar
65
Konum
ankara
Arkadaşlar,yıllık asgari eçim indiri hesaplanırken 1-6 aylarda 666 tl,7-12 aylarda 693 tl nin toplamlarımı (666x6=3996) (693x6=4158) toplam=8154 tl mi olacak.
 
Ynt: Asgari geçim indirimi

sadece yıl başındaki asgari ücrete göre hesaplama yapmalısınz. Yıl içinde yapılacak değişiklik agi hesabını etkilemez.
 
Ynt: Asgari geçim indirimi

5. Asgari Geçim İndirimi Tutarının Hesaplanması

Asgari geçim indirimi (A.G.İ.) tutarı, ücretin elde edildiği takvim yılı başında geçerli olan ve sanayi kesiminde çalışan 16 yaşından büyük işçiler için uygulanan asgarî ücretin yıllık brüt tutarına bu Tebliğin "3. Uygulamanın Esasları" başlıklı bölümünde yer alan oranların uygulanması ile bulunan tutarın, gelir vergisi tarifesinin birinci gelir dilimine karşılık gelen oranla çarpımı sonucu bulunur.
A.G.İ. Yıllık Tutarı = (Asgari Ücretin Yıllık Brüt Tutarı x A.G.İ. Oranı) x %15 2
Asgari geçim indirimi yıllık tutarı, ücretlinin asgari geçim indiriminden bir yıl boyunca faydalanacağı net menfaattir. Aylık yapılan ücret ödemelerinde ise asgari geçim indirimi, hesaplanan yıllık tutarın 12'ye bölünmesi suretiyle uygulanacak ve bir ay içerisinde yararlanılabilecek asgari geçim indirimi tutarı, yıllık olarak hesaplanan tutarın 1/12'sini geçemeyecektir.
Asgari geçim indiriminin yıllık tutarı, her ücretli için asgarî ücret üzerinden hesaplanan yıllık vergi tutarını aşamayacak ve yılı içerisinde asgari ücret tutarında meydana gelen değişiklikler, asgari geçim indirimi uygulamasında dikkate alınmayacaktır.
_________________________________________________
Not:Mesajı gönderirken sayın TURKO yanıtlamış.
 
Ynt: Asgari geçim indirimi

1200 tlye 5 işçi 850 tlye 8 işçi çalışan bir işyerinde asgari geçim indirimi nasıl hesaplanır.toplu olarak yılbaşında A.G.İ. yapılabilirmi?hepsi bekar
 
Ynt: Asgari geçim indirimi

yeraltı maden çalışanlarının kazançlarında vergi muaflığı var
kanunu tam olarak anlayamadım yani hafta tatillerinde vergi kesilip onuda agiden faydalandırabilirmiyiz
 

Benzer konular

Üst