Asgari Geçim İndirimi

Rmuhasebe

Katkı Sunan Üye
Üyelik
21 Eyl 2012
Mesajlar
254
Konum
İstanbul
Merhaba arkadaşlar , sizden ricam bir personelin oğlu askerde imiiş kanımca asgari geçim indirimi tutarı hesaplanmasına bu çocuk dahil edilmeyecek. 18 yaşından büyük olduğu ve tahsilde olmadığından dolayı fakat askeerde olduğu için tahsilde olabilme imkanı da olamaz ki aslında çelişkide kaldım yardımcı olursanız sevinirim..
 
asgari geçim indirimi

merhaba arkadaşlar bir personelimiz haziran ayı boyunca komple doğum nedeniyle raporlu ikramiye ödemesi yaptık bunun için asgari geçim indirimi hesaplanırmı
 
Son düzenleme:
İkramiye de ücret ve ücret sayılan ödemeler içine değerlendirilir. Dolayısıyla ücrettir ve gelir vergisine tabi tutulur. Bu durumda asgari geçim indirimi ödeme yapılan ayla sınırlı olmak üzere uygulanır.
 
Merhaba,

bir personel yeni işe başladı, ancak boşanmış 2 çocuk var velayetleri annede bekar olarak mı işlem görür bu personel yoksa çocuklar dahil mi edilecek agi hesabına
 
boşanan eş,nafaka ödüyorsa, velayet kimde olduğuna bakılmaksızın, işe giren personel; çocuklar için agi den yararlanır düşüncesindeyim.
 
Nafaka kim tarafından ödeniyorsa, indirimden de aynı taraf faydalanacaktır,

Nafaka ödenmiyorsa çocuklar sosyal güvenlik yönünden kime bağımlı durumdaysa o taraf asgari geçim indiriminden faydalanacaktır.

iyi çalışmalar...
 

Benzer konular

Üst