Asgari Ücret Tarifesinin Altında Defter Tutan Arkadaşlarım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Oskar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Asgari ücret tarifesinin altında defter tutan arkadaşlarım

Sayın SMMM69,

Biraz daha sabretmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bağlı bulunduğumuz odaların da hassasiyeti var bu duruma yok değil. İSMMMO nun bu konuda bize sözü var. Her şey sırayla.. Bakanlık da sıcak bakıyor.. Uzun ve zor bir süreç olacak belki ama... Bekleyeceğiz umutla ve sabırla....

Üstelik Yeni Türk Ticaret Kanunu ile her şey daha güzel olacak. Siz, biz çizgimizi bozmayalım. Benim de az sayıda mükellefim var. Ekonomik ortam göstergelerdeki gibi değil...Şu an giderlerimizin istem dışı arttığı gelirimizin eridiği zorlu bir dönemden geçiyoruz.
Sadece biraz daha sabır... Her şey güzel olacak.....
Ülkemiz dışında bu meslek saygın ve revaçta... Yakın gelecekte bizde de olacak. Değişim yavaş yavaş olacak bence hemen değil...

İyi çalışmalar,

kimi kime şikayet edeceksiniz. balık baştan kokar.

Sayın Av.Hüseyin Ölmez,

Forum sayfasında vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim. Birçok yazınızdan bende faydalandım.

Ancakkkkkkk, bir hukukçu olarak yapmış olduğunuz bu talihsiz açıklmadan dolayı sizi kınıyorum.

Bir hukukçunun kimi kime şikayet ediyorsunuz balık baştan kokar gibi bir benzetmeyi meslek örgütümüze yakıştırmasından rahatsız oldum.

Sayın Ölmez, kimseyi kimseye şikayet etmeyeceksek, haklarımızı aramıyacaksak hukukçulara da gerek varmı.

Haksız rekabet sadece bizim meslek örgütümüzün değil bütün meslek örgütlerinin sorunudur.

Biz burada haksız rekabeti önlemenin tartışmasını yaparken, haksız rekabetle başa çıkmanın yollarını ararken siz balık baştan kokar diyerek meslek örgütümüzün başındaki kişileri zan altında bırakıyorsunuz. Bırakın bu işlerle uğraşmayı haksız rekabet yapanlarda keselerini doldursun diyorsunuz. Oysa bir hukukçu olarak bu forumda bize destek çıkmanızı çok isterdim.

Saygılarımla,

Erol DEMİRTAŞ

Merhaba,
Sayın Demirtaş'a katılıyorum. Hatta bir başka başlık altında yazdığı

avhüseyinölmez' Alıntı:
muhasebecilik yapmamanızı tavsiye ederim

yorumu içinse söyleyecek söz bulamıyorum. Umarım, avukatlara (maalesef hukukçular tarafından hazırlanan) 3568 sayılı yasayla verilen imtiyaz benzeri bir imtiyaz avukatlık yasasınada konulur.

Merhaba,

Avukat beyin akşam geç saatlerde canı sıkılmış, meydanı da boş bulmuş yazıvermiş işte...
Önce sultan arkadaşımıza cevap vermiş, sonra burada vermiş cevabını. Ama kendisi cevap alacağını düşünmemiş sanırım.
Mesleğimize en yakın meslek avukatlık diye düşünüyorum ve onun bu tavrını anlayamıyorum. Ayrıca yanlış bir veya birkaç insan tanımasıyla bunu tüm meslek camiasına maletmesi gerekmez diye de düşünüyorum.
E tabii ki ben de hukukçu olmasından ötürü tavrını şiddetle kınıyorum.

İyi çalışmalar arkadaşlar,

bende forumdaşlarıma ve meslektaşlarıma katılıyorum.odamız barodan daha sontra kurulmuş ama barolardan çok daha iyi durumda olduğu inancındayım.

Tahsilat

Sayın Meslekdaşlarım,
Bu konudan rahatsız olmayan yok sanırım. Benim bir önerim var oda yöneticilerine, Turmoba ve Maliye Bakanlığına. O da şu;
---- Mükelleflerden tahsilatımız elden değilde kredi kartı ile olmasının
kanunla mecburi tutulması.
Hal böyle olunca sen az aldın ben çok aldım sorunu ortadan kalkar sanırım.

Hepinize sevgi ve saygılarımla
metin alkan S.M

Re: Tahsilat

malkan' Alıntı:
Sayın Meslekdaşlarım,
............ Mükelleflerden tahsilatımız elden değilde kredi kartı ile olmasının kanunla mecburi tutulması.

Sayın Metin Alkan,
Önerinizi destekliyorum ve kesin çözüme ancak bu şekilde ulaşabileceğimize ben de inanıyorum.
Saygılarımla,

Merhaba değerli arkadaşlarım,

Şu an öyle bir kanuni zorunluluk yok ama odamızın bu konuyla ilgili bir duyurusu var. Bilgilerinize

Oda Duyuruları

Müşteri Tahsilatlarınızla İlgili

Sayın Üyemiz,

Dışbank’la yapmış olduğumuz ortak çalışma sonucu sizlerin müşterilerinizle olan tahsilat sorunlarının ortadan kaldırılması ve tahsilatlarınızı zamanında yapabilmeniz için özel bir çözüm geliştirdik.

Bir bilgisayarınız ve internet erişiminiz varsa;

1-Sadece müşterinizin kredi kartı numarasını ve kartın geçerlilik tarihini girerek tahsilatlarınızı aylık olarak düzenli yapabilirsiniz. Bunun için müşterinizden alacağınız bir talimat formu yeterli olacaktır. (Kredi kartının bankası farklı bankalar olabilir.)
2-Kredi kartı için anında provizyon alabilir, gün içinde yapılan bir işlemi iptal edebilir, onaylanan, reddedilen, hesaba geçen veya iade edilen işlemleri tek tek yada toplu olarak listeleyebilirsiniz. (Alınan formların güvenliği tamamen büro sahibine aittir.)
3-İleri tarihte yapacağınız tahsilatlar için provizyon isteklerinizi, sonradan onaylamak kaydıyla, önceden yapabilirsiniz.

Tahsilat riskinizi en aza indiren İnternet Üzerinden Tahsilat Sistemi’nden yararlanmak İçin bir Dışbank şubesine başvurmanız ya da Dışbank Telefon Bankacılığı 444 0 144’ü arayarak ayrıntılı bilgi talebinde bulunmanız yeterli olacaktır. Dışbank müşteri temsilcileri sizi işyerinizde ziyaret ederek sistemle ilgili ayrıntılı bilgi verecektir. Sadece açtıracağınız hesapla ve imzalayacağınız bir sözleşme ile sistemi hemen kullanmaya başlayacaksınız.

Bilgi almak için Dışbank Telefon Bankacılığı 444 0 144’ü 7 gün 24 saat arayabilirsiniz.

Saygılar,

SMMM
Dilek KARACA

Merhabalar bir şey sorabilirmiyim asgari ücret tarifesinden aşağı makbuz kesilebilir mi ? yani 2013 tarifesinde ltd 300 ve 640 lira ücret olan firmalara toplamda 400+ kdv ücret kesilebilir mi yada 600 patronlara dert anlatmak kolay değil ikisini şuan 350 ye tutan smmm var ancak oda iş yapmamış yani bilgisi olanlar yorum yapabilir mi?