Asgari Ücrete 2 Altıncı Ayda Zam Var mı?

Üyelik
22 Haz 2005
Mesajlar
37
selam arkadaşlar ocak ayında maaşları zamlık aldık çok güzel.fakat hazirandan ityibaren geçerli olmak üzere asgari ücretlerde değilme olacakmı bileniniz varmı?
şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim
 
şu anki kanun 16 yaşından büyükler için 01.01.2005 / 31.12.2005 488,70 ytl diyor. bildiğim kadarıyla böyle bir kanun çıkmadı.

Saygılarımla,
 
merhabalar


asgari ücret 2 yıldır 6 ayda bir değil yılda bir olarak yapılıyor. yani temmuzda değişmeyecek. allah asgari ücretlilere kolaylık versin....


sabrın sonu selamettir.. :!:
 
[selam..
asgari ücret geçen yıl 2.dönem yani 6.ayda arttı diye biliyorum ben
bizler asgari ücretle çalışmıyoruz fakat çalıştığuımız sektör asgari ücrete zamn geldiği zaman maaşlarımıza zam yapıyor .muasebeci olarak bütün çalışanlarda bana soruyor.bu yıl aynı paraya talim edeceğiz desenize...
 
tekrar merhaba huriye hn

evet bende sizinle aynı durumdayım ama işimiz gereği takip ediyoruz..

yani yıl sonunu bekleyelim...





iyi çalışmalar... :) [/u]
 
ÜCRET ZAMMI HAKKINDA....

Asgari ücret 2004 yılı sonuna kadar ilk 6 aylık ikinci 6 aylık olarak artıyordu.Fakat 2005 yılındaki çıkan asgari ücret geçerliliği 01/01/2005-31/12/2005 olarak tanımlanıyor.Anlayacağız zam sene sonunda beklenecek.Benim anlamadığım bazı ve çoğu şirketlerde bu prosüdürü izleyerek zam yapmama durumlarına giriyor.Bu durumda çalışanları zora sokuyor...Tıpkı şu an çalıştığımız yer gibi..Ocak ayında zam beklerken ikinci zam geldi hayla bir gelişme yok..Bu gibi durumda olan şirketler olduğu kanaatindeyim.Devletin bu asgari ücret politikasını anlamış değilim...İŞÇİLERMİ KORUNUYOR,İŞVERENLERMİ !!!!!!!!!!!!!!!!!!.ALLAH ÇALIŞANLARA SABIR VE KOLAYLIK VERSİN....
 
Re: ÜCRET ZAMMI HAKKINDA....

KIRAÇE' Alıntı:
İŞÇİLERMİ KORUNUYOR,İŞVERENLERMİ !!!!!!!!!!!!!!!!!!.ALLAH ÇALIŞANLARA SABIR VE KOLAYLIK VERSİN....

Merhaba,
Asgari Ücret Tesbit Komisyonu kararlarını okursan kimin korunduğunu çok iyi anlayacaksın.
 
Re: ÜCRET ZAMMI HAKKINDA....

Tamer Başkan' Alıntı:
KIRAÇE' Alıntı:
İŞÇİLERMİ KORUNUYOR,İŞVERENLERMİ !!!!!!!!!!!!!!!!!!.ALLAH ÇALIŞANLARA SABIR VE KOLAYLIK VERSİN....

Merhaba,
Asgari Ücret Tesbit Komisyonu kararlarını okursan kimin korunduğunu çok iyi anlayacaksın.

Bence hangi tarafın korunduğuna değil, komisyonda kimlerin olduğuna ve yönlendirenlerin (Kaptan) kimlerin olduğuna bakmak lazım.
:?
 
Re: ÜCRET ZAMMI HAKKINDA....

BUGUN RADYODAKİ HABRİ DUYDUM MEMURLARA ZAM VARMIŞ BİZE NEDEN YOK..
 
İşçilerin karşısında kim var?

Sayın Huriye,
Sizin de bildiğiniz gibi işçilerin karşısında patronlar kulubü var. Bu sebeble en iyi örgütlenen de onlar. Buna karşılık memurların arkasında bürokratlar var. Karşısında hükümet. Hükümettin tek söz geçiremediği kişiler bürokratlardır. Sebibi malum. Bu durumda elbette memurlar daha fazla maaş alacaklar. Saygılar.
 
2005 yılı yeniden değerleme oranı %9,8 artarken asgari ücret % 8,6 artıyor ikisi arasında bir bağıntı var mı? yeniden değerleme ne demek asgari ücret ne demek rakamlar mı hatalı kavramlar mı? yada tüketici fiyatlar endeksinin son 12 aylık ortalamalara göre değişim oranı %8,31 iken asgari ücretteki artış artış mı? yanılsama mı? asgari ücret ülkenin tamamında asgari iken hakkarideki 380 ytl ile istanbuldaki 380 ytl eşit mi ? yoksa orda yaşamanın bedeli mi? En büyük problemin yansıması işsizlik iken asgari ücretteki yükseliş patron kesimini nasıl etkiliyor? keseler mi doluyor yatırım mı yapılıyor?dolaylı vergilerin toplam vergi gelirleri içindeki ağırlığı ise başlı başına bir araştırma konusu.
 
Sevgili Ogün yazdıklarının hepsi evet bir araştırma konusu.Ancak bu konularda defalarca araştırma yapıldığıda bir o kadar gerçek.Sen istediğin kadar araştırma yap,istediğin kadar çırpın boşuna.Mecliste 2006 yılı bütçe görüşmeleri vardı.Sayın Başbakan çıkmış benden önceki dönemde asgari ücretli şu kadar simit yerken benim dönemimde yediği simit sayısı artmıştır diyor.Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı olaya bu mantalite ile bakıp insanların asgari yaşam standartlarını yediği simit sayısınına endeksliyorsa durumumuz ne kadar içler acısı sen düşün artık Ogün kardeşim.

Saygılarımla,
 

Benzer konular

Üst