Asıl ve İptal Aylık Prim ve Hizmet Bildirgesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan lrtysh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lrtysh

Katkı Sunan Üye
SGK'dan bize 5 puanlık indirimlerin iptali için tekrardan iptal ve asıl aylık prim ve hizmet bildirgesinin verilmesi için yazı geldi.

Düzenledim verdim tahakkukları aldım yalnız borç dökümünde İPC Cezası kesmişler.
Sizce doğru mu bu İPC Cezasının kesilmesi ek beyan verme gibi bir durum söz konusu değil zaten asıllarını vermiştik sadece teşvikin iptali için iptal yaptık ve yeniden düzenledik.

Bu İpc cezası kesilme olayı normal midir?

Teşekkürler.

Ynt: Asıl ve İptal Aylık Prim ve Hizmet Bildirgesi

Farketmiyor.. süresi dışında verildiği için.. asıl da olsa ekde olsa.. ipc uygulanıyor..

İPC kaldırılması için dilekçe ile başvurun.

Şahsi görüşüm kusura bakmayın ama..SGK sizden %5'lik indirimin kaldırılmasını talep ediyorsa.. bende hiç ipc'nin iptali ile ilgili bir dilekçe vermeyin..SGK kolay kolay %5'lik indirimi geri istemez.. burada bir sorun var.. ( atıyorum.. kayıt dışı personel)ödeyin o cezayı bitsin..hem sonuç çıkacağını sanmıyorum.. hem daha fazla mimlenmeye gerek yok kanısındayım..

Ama gene de sayın hakankrl'ın dediği gibi de hareket edebilirsiniz..

hakankrl ' Alıntı:
İPC kaldırılması için dilekçe ile başvurun.

AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİNİN SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA VERİLMESİNE VE PRİMLERİN ÖDENME SÜRELERİNE DAİR USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ
...

Yasal süresi dışında Kuruma verilecek/gönderilecek olan aylık prim ve hizmet belgeleri
...
Daha önce Kuruma belge türü veya kanun numarası hatalı seçilerek verilmiş olan aylık prim ve hizmet belgelerine ilişkin düzeltme amaçlı olarak yasal süresi dışında verilen aylık prim ve hizmet belgeleri, düzeltme ile fiili hizmet süresi zammı kazandırma hali hariç, belgede kayıtlı sigortalılar ve bu sigortalıların prim ödeme gün sayısı ile prime esas kazanç tutarının aynı olması kaydıyla, ayrıca incelemeye gerek kalmaksızın işleme alınır. Bu nitelikte verilen aylık prim ve hizmet belgelerine idari para cezası uygulanmaz.

:)

Ne güzel kırmızı kırmızıda yazmışsınız ama.. buradaki sorun.. " aaa.. hata yaptım.. düzelteyim" gibi bir işlem değil..

Bir işveren olarak siz.. durup dururken neden %5'lik indiriminizden feragat edesiniz? Ya da SGK sizden neden böyle bir talepte bulunsun..?

Ortada şehven yapılmış bir hata varsa hakkınızı sonuna kadar arayın.. ama sizden SGK ( şirket bünyesine göre değişir ) 10.000..20.000 50.000 gibi rakamları geri istiyorsa.. fazla kurcalamamak gerekir düşüncesindeyim..

Burada bir sorun var.. hatayı işveren bulmuyor.. inceleme sonucu SGK tespit ediyor..

Bu nedenle bahsettiğiniz gibi olmayacağı kanısındayım.

Gene de hepinize sonsuz başarılar.. umarım dilekçeniz kabul görür..

Durum şöyle polis tutanağı ile kaçak işçi tespiti edilmiş zaten ipc cezası kestiler ek beyan işe giriş için ayrıca bize 5 puanlık indirimlerin iptali için aylık prim ve hizmet bildirgesi düzenlenmesi istendi onuda yaptık ve ipc cezaları kesilmiş 4-5-6-7 kişi çalışıyor o dönemler için fazla bir çalışanda yok ama düşünün 2010-08 ayda olan bir tutanağı bana 2011-02 de gönderirlerse burada benim suçum ne o kadar zaman geçiyor sonra tekrardan geri düzenle deniliyor.

Bugün SGK ya gidicem bakalım iptal edicekler mi sonuçu sizlerle paylaşırım .

Cevaplar için teşekkürler.

Umarım kabul görür.. güzel haberlerinizi bekliyoruz..

Dilekçe ile gittim kabul edildi İdari para cezaları iptal olacak.

Sonuç hakkında bilgilendirme için teşekkürler..