Askerden Dönen Personelin Senelik İzin Kullanma Hakkı?

Üyelik
21 Tem 2009
Mesajlar
2
2004 yılında işe başlayan personelimiz 2008 yılı içinde askere gitti ve 2009 haziran ayında tekrar işbaşı yaptı...askere giderken kullanmadığı izinlerin parasını ve kıdem tazminatını alarak gitti.Şimdi bu personel izin kullanmak istiyor askerlik dönüşü işe başladığı işe başladığı tarih olan haziran 2009 dan 1 sene sonra mı yeni izin hakkını hakedecek sizce?1 sene beklemesi gerekiyormu yani?şimdiden yorum yazacak arkadaşlara teşekkür ederim.
 
Ynt: Askerden dönen personelin senelik izin kullanma hakkı?

Kalan yıllık izinlerinin parasın aldıysa zaten yıllık izin hakkı kalmamış tekrardan bir seneyi doldurması gerekmektedir. Fakat yıllık izin parasını aldığı anda faraza 3 yıl 10 ay çalışması vardır 3 tane izin parası almıştır fakat orada 10 ayı yanmıştır. Bu şekilde fazlalık kalan zamanları askerden geldiği dönemdeki çalışma süresiyle birleştirmeniz gerekmektedir ;).
 
Ynt: Askerden dönen personelin senelik izin kullanma hakkı?

teşekkür ederim cevabınız için peki izin parasını almadan gitseydi...geldiğinde önceki izinlerini kullanması için 1 sene beklemesi gerekirmiydi.sanki sıfırdan başlamış bir personel gibi.
 
Ynt: Askerden Dönen Personelin Senelik İzin Kullanma Hakkı?

Bu konu tartışmalı,

Yıllık ücretli iznin hesabında aynı işverene bağlı değişik işyerlerindeki çalışmalar birleştirilerek hesap edilmelidir.Bu durumda sizin de çalıştığınız işyerindeki toplam süreler (askerlik öncesi ve sonrası) göz önüne alınarak izniniz hesaplanmalıdır.
 
Ynt: Askerden Dönen Personelin Senelik İzin Kullanma Hakkı?

Yıllık izin hakkı saklıdır. İşyerinde yıllık izin kurulu bulunması durumunda bu kurulun belirlediği tarih aralığında kullanabilir veya işverenle mutabık kalınması durumunda işbaşı yaptıktan sonra da yıllık iznini kullanabilir.
 
Ynt: Askerden Dönen Personelin Senelik İzin Kullanma Hakkı?

Artık zamanı hesaplamalı, askerlik sonrası çalıştığı zamana eklemelisiniz... Totalda biryıl dolduğunda hakkı doğar.
 
Üst