Askerden Dönüşte İşe Almama

Üyelik
11 Tem 2014
Mesajlar
3
Konum
istanbul
Merhabalar,

Ben askere gitmeden şirketimle anlaşmıştım, bana yerin hazır denmişti.
döndükten sonra görüştüm tekrar ve iş teklifi mektubu yolladım. bunu üzerinden 2 aydır beni alacaklarını söylediler ama almamaya karar verdiklerini açıkladılar.

yasal hakkım nedir ve bana gerekli belgeler nelerdir?

teşekkür ediyorum.
iyi forumlar.
 
Evet almıştım.
Fakat bazı yerlerde eğer geri alınmadığım taktirde 3 aylık maaşımın (aldığım tazminatın dışında) ödenmesinin gerektiğini okudum. Bu ne derece doğrudur ya da hangi koşullarda alınabilir?
 
Tazminatınızı almasa idiniz iş akdiniz askıya alınmış kabul edileceğinden işe almak zorunda idiler. Ancak tazminat alarak iş akdinizi sonlardırdığınız için yeniden işe almak gibi bir zorunlulukları yok.
 
Anladim, bu 3 aylik maas tutari tazminat da ancak kidem tazminati alinmadiginda gecerli o halde.
Cevabiniz icin tesekkur ederim.
 
Askere giderken tazminatı almamak gibi bir olayın yasallığı olduğunu sanmıyorum, sadece kıdem tazminatı '' alacağı'' olarak sizin cbinizde değil, işverenin kasasında bekler.
Askerlik dönüşü tekrar işe alınmada öncelik gibi bir hakkınız var, ancak bunun için işverene yazılı olarak başvurmanız dışında, işverenin de sizin yapacağınız iş konusunda çalışana ihtiyacı olması gerekir.
Böyle bir ihtiyacı var, siz zamanında başvurdunuz ama sizi almadı, başkasını aldı, o zaman o 3 aylık tazminat için dava açabilirsiniz.
 
Tazminat alarak işe alınma zorunluluk hakkını yitirmiştir. Tazminat istenmeyerek iş akdi askerlik nedeni ile askıya alırsa dönüşte yeniden işe alınma zorunluluğu doğar.
 
Üst