personel maaş programı

Askere giden sigortalı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan esli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar;
İşçilerimden biri bu dönem sonunda askere gidecek, karar aldırdı.
Acaba bu işçi için firma olarak sigorta nezdinde yapmamız gereken işlemler nelerdir?
Aynı şekilde işçi için yapmamız gereken prosedürler var mıdır?

Teşekkürler...

Merhaba;

Öncelikle tüm forumdaşlara selam.Uzun zaman oldu. :)

Askere giden sigortalı (Sülüs kağıdını getiren), kıdem tazminatına hak kazanır.Kıdemli çıkış yapmalısınız.

E-Bildirgede işten çıkış kodunu 12 olarak işlemelisiniz.

Kod:
Askerlik ve kanundan doğan çalışma
Herhangi bir askeri ve kanuni ödev dolayısıyla işinden ayrılan işçiler bu ödevin sona ermesinden başlayarak iki ay içinde işe girmek istedikleri takdirde işveren bunları eski işleri veya benzeri işlerde boş yer varsa derhal, yoksa boşalacak ilk işe başka isteklilere tercih ederek, o andaki şartlarla işe almak zorundadır. Aranan şartlar bulunduğu halde işveren iş sözleşmesi yapma yükümlülüğünü yerine getirmezse, işe alınma isteğinde bulunan eski işçiye üç aylık ücret tutarında tazminat öder.

Kolay gelsin.

[AYRICA İAB DÜZENLEYİP İŞKURA TESLİM ETMELİSİNİZ

askere gitme

askere gitme, evlilik(kadınlar) ve emeklilik gibi sebeplerle işten ayrılmalarda, iş krumuna İAB verilmez kanaatındayım.

İAB bildiğim kadarıyla işverenin işçinin iş sözleşmesini feshetmesi durumunda veriliyor. Yani işçi istifa ediyorsa İAB gerekli değildir diye biliyorum ama üstadlarımızın yorumlarını bekliyoruz yinede...

Merhaba,
askerlik durumunda İAB vermek gerekir.İstifa olarak düşünülmemeli,askerlik sonrası işsiz kalırsa işsizlik sigortasından yararlanır.

"Muvazzaf askerlik nedeniyle hizmet akdi sona erenler için işverenler İAB düzenleyeceklerdir. Bu durumda olan sigortalı işşizlerin terhis tarihinden itibaren 30 gün içerisinde Kuruma başvurmaları halinde işsizlik ödeneği işlemleri başlatılır."

Merhaba,

Muvazzaf Askerlik nedeniyle fesihde İAB Formu düzenlenir.Karışıklığa yol açmamak için ilgili linki inceleyiniz.

Tıklayınız

Kolay gelsin.

DAYANAK İAB İÇİN 447 SAYILI İŞSİZLİK SİGORTASI KANUNUN UYGULAMSINA İLİŞKİN TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ(TEBLİĞ NO:4) TARİH:30/05/2002 SAYI:24770(ASIL)

ÖDENEĞİDE ASKERDEN DÖNÜŞTE 30 GÜN İÇİNDE BAŞVURUR V HAK EDERSE BAŞLAR

askerler için iab

askerlik nedeni ile işten ayrılmalarda iab düzenleneceğine dair tebliği okudum. bilgilendim. teşekkür ederim

merhabalar.
yukarıdakı satırları okurken kendımı dusundum.
yaklasık 1 sene sonra ben de askere gıdecegım. :(
askerık ıcın ısten ayrılınanlara kıdem tazmınatı verılıyor.
kıdem ıcın de 1 sene calısması gerekıyor.
1 seneden az calısıp askere gıdenlere kıdem verılmeyecek gıbı gorunuyor ama bunun ıcın bı ıstısna var mı acaba.