Askeriye Verilen Malların Kdv ile ilgili Durumu

Üyelik
13 Tem 2005
Mesajlar
26
firmamız jandarma sosyal tesislerine inşaat malzemeleri kesmiştir yine firmamız çalışma önlüğü kesmiştir bu durumda bu kestiğimiz faturaların kdv beyannamesinde beyan edecekmiyiz kdv den muaf durumu ne demek yani kdv beyannamesinde göstermiyeceğizmi sadece geliride geçicide mi görüşeceğiz
 
Re: selam

GÜREL YAVUZ' Alıntı:
gelirini kdv beyanında göstereceksin ancak kdv oranını istisna olarak 0 göstereceksin

Sayın gürel buna benzer teslim yapan firmamız var ancak ben böyle bir istisnaya rastlamadım kaynak gösterebilirmisiniz.
 
!!!

3. Askeri Amaç Taşıyan İstisnalar:

a) Askeri fabrika, tersane ve atölyelerin kuruluş amaçlarına uygun olarak yaptıkları teslim ve hizmetler,


Sayın gürel sözünü ettiğiniz madde bu ise bu istisna askeri fabrika ve tersanelerin kendi yapmış oldukları teslimleri içermektedir.
 
Ynt: Askeriye Verilen Malların Kdv ile ilgili Durumu

Çok eski bir konuyu tekrar güncel hale getiriyorum ama ;

Madem keseceğimiz faturalar da KDV sini göstermemiz gerekiyor.Neden Askeri yetkililer ısrarla KDV siz fatura almaya çalışıyor anlamıyorum.
 
Ynt: Askeriye Verilen Malların Kdv ile ilgili Durumu

Diyebilirimki marmara bölgesindeki tüm askeri birliklerin çok uzun bir süre gıda maddesi tedariğini karşılayan bir firmada çalıştım.kestiğimiz faturaların tamamında kdv vardı.Hiç bir sorunda yaşamadık.Rakamlarda trilyonlarla ifade ediliyordu.
 
Ynt: Askeriye Verilen Malların Kdv ile ilgili Durumu

geçen hafta askeri gazinoya fatura kestik %18 Kdv ile!
 
Ynt: Askeriye Verilen Malların Kdv ile ilgili Durumu

İstisna Edilmiş İşlemlerde İndirim
Madde 32-
Bu kanunun 11, 13, 14, 15 inci maddeleri (5766 sayılı Kanunun 12 nci maddesi ile eklenen ibare Yürürlük;06.06.2008) ile 17 nci maddesinin (4) numaralı fıkrasının (s) bendi uyarınca vergiden istisna edilmiş bulunan işlemlerle ilgili fatura ve benzeri vesikalarda gösterilen Katma Değer Vergisi, mükellefin vergiye tabi işlemleri üzerinden hesaplanacak Katma Değer Vergisinden indirilir. Vergiye tabi işlemlerin mevcut olmaması veya hesaplanan verginin indirilecek vergiden az olması hallerinde indirilemeyen Katma Değer Vergisi, Maliye ve Gümrük Bakanlığınca tespit edilecek esaslara göre bu işlemleri yapanlara iade olunur.
 
Üst