fonradar

Askerlik Borçlanması

Üyelik
30 Mar 2007
Mesajlar
81
02.05.1966 doğumluyum.24.06.1985 tarihli sigortalı girişim bulunmakta ve 1985 sonunda askerliğe gittim.Daha sonra 05.02.1990 tarihi itibariyle bağkurlu olarak bugüne kadar çalışmaktayım.Ssk da 2yıl,Bağkurda 17 yıl 7 ay hizmet sürem bulunmaktadır ve bunları daha birleştirmedim.Sizden sormak istediğim askerlik borçlanmasını yaparsam giriş tarihim geriye doğru yürürmü yada bu borçlanmayı yapmadan emekliliğimi mi bekleyeyim?SSK 'danmı yada Bağkurdan emekli olmak daha avantajlı olabilir. Teşekkürler.
 
Ynt: askerlik borçlanması

sn ELMAR;

Askere gidip geldikten sonra ssklı olmuş olsaydınız borçlanarak geriye doğru giriş tarihinizi çekerdiniz ama askerden önce olduğu için bu olmaz son 7 yıl hizmetiniz baükur olduğu için bağkurdan olucaksınız..
 
Ynt: Askerlik Borçlanması

sayın kalisper_a

bağ-kur da askerlik borçlanması işe giriş tarihini geri çekermi?
(askerden sonra bağ-kurlu)

il müdürlüğü çekmez diyor ama birde size sorayım dedim
şimiden teşekkür ediyorum
saygılarımla
 
Ynt: Askerlik Borçlanması

bağkurda askerlik borçlanması hizmet olarak saylıyor zaten sigortalı götürmesinin bağkurda bir espirisi yok. 23/05/2002 tarihinden önce yapılan askerliklerde ödenen askerlik 2002 öncesi hizmet sayıldığından bağkur için kademeli geçiş hükümlerinde size 1 veya 2 yaş avantaj sağlayabilir hesabını yapmanız gerekir. Ssk dan emekli olmayı düşünürseniz eğer askerliğiniz sigortaya ilk girişinizden önceki bir tarihte ise bağkurda veya ssk borçlanma yapmanız farketmeden sigortalılık başlangıcınız askerlik süreniz kadar geriye götürür yine buda 2002 yılındaki sigortalılık sürenizden dolayı kademeli geçişte yine size avantaj sağlayabilir.
 
Üst